Magyarország

2011.01.24. 14:13

Az MSZP megkérdőjelezi Fellegi Tamás alkalmasságát

<p>Az MSZP szerint a miniszterelnöknek meg kellene fontolnia, hogy valóban Fellegi Tamás a legalkalmasabb-e a magyar-orosz vegyesbizottság társelnöki posztjára.</p>

Török Zsolt szóvivő szerint ugyanis nem tudni semmit ennek a bizottságnak a munkájáról, ráadásul a benzin beszerzési árára sincs hatással a miniszter szereplése.

Az elmúlt bő félév tapasztalatai alapján nem túl sikeres a magyar-orosz vegyesbizottság, amelynek társelnöke Fellegi Tamás - így látja az MSZP. Török Zsolt szóvivő megfogalmazása szerint örülnek annak, hogy a miniszter rendszeresen tárgyal Moszkvában, hiszen a diplomáciával sok minden befolyásolható. Ám szerinte joggal vetődik fel a kérdés, hogy Fellegi Tamás sikertelensége miatt van-e például az, hogy Magyarország nem tudja "megfelelő áron" beszerezni a benzin alapanyagát. Török Zsolt így azt javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy fontolja meg: valóban Fellegi Tamás a legalkalmasabb-e a társelnöki posztra.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium válaszközleménye hangsúlyozza, hogy Fellegi Tamás nemzetközi tárgyalásai a hazai benzinárak alakulására nincsenek és nem is lehetnek befolyással, hiszen azt alapvetően a kőolaj világpiaci ára, a dollár-forint keresztárfolyam és az e két fő tényező által meghatározott termékárra rakodó adótartalom határozza meg. A nemzeti fejlesztési miniszternek ezek egyikére sincs közvetlen ráhatása - írja a tárca.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!