Megalapozott az erősödés

A magyar építőipar teljesítménye nem csak hazai viszonylatban pozitív
A magyar építőipar teljesítménye nem csak hazai viszonylatban pozitív
Nyíregyháza – A 2017-es év lendületes bővülése 2018 elején is folytatódott.

Az előző évi kimagasló eredményeket követően márciusban további 1,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés éves alapon. Az előző év azonos időszakával összehasonlított adatok alapján ez a 15. hónap, amelyben az ágazat termelési volumene növekedést mutat.

A 2017-es év lendületes bővülése 2018 elején is folytatódott, az első negyedévben 3 394 darab lakást vettek használatba, ami soha nem látott mértékű, 65 százalékos bővülést jelent éves összevetésben.

A CSOK áll a háttérben

A növekedés mögött főként a kormány által bevezetett intézkedések, az Otthonteremtési Program és a kedvezményes lakásáfa állnak. A CSOK bevezetésétől, 2015. július elsejétől eltelt időszakban 2018. március végéig 72 ezer család CSOK kérelmét fogadták be közel 204,6 milliárd forint összegben.

Nőtt a termelés

A magyar építőipar teljesítménye nemcsak hazai viszonylatban pozitív, hanem regionális összehasonlításban is. 2010 átlagával összevetve a hazai ágazat termelése 4,3 százalékkal nőtt, amellyel Magyarország a második helyet foglalja el a régiós országok között. Hazánk mellett csupán Lengyelország építőipari termelése haladja meg a 2010-es szintet – olvasható a kormany.hu oldalon.

KM
hirdetés