szon-sportoldal

2016.10.24. 12:46

Kisvárda Master Good - A túlzó álmok térnyerése a realitással szemben

Kisvárda - Abszolút elégedett a siófoki döntetlennel a kisvárdai szakmai igazgató, aki nyomban tisztázott is valamit.

Kisvárda - Abszolút elégedett a siófoki döntetlennel a kisvárdai szakmai igazgató, aki nyomban tisztázott is valamit.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, azt nyújtottuk, amire jelenleg képesek vagyunk – mondta a 0–0-ra végződött siófoki mérkőzés kapcsán Révész Attila, az NB II-es Kisvárda Master Good szakmai igazgatója, azok számára talán meglepő módon, akik azt hitték, a szakvezető ostorozni fogja majd csapatát a pontvesztés miatt. – Volt két komolyabb helyzetünk, amiből nem tudtunk gólokat szerezni, de el kell ismerni az ellenfél is betalálhatott volna, így teljesen reális eredmény született. Három vereség után a Siófok alaposan fel volt paprikázva, ez érződött a párharcokon, és azért az otthonában nem annyira rossz eredmény a döntetlen.

Akkor ezek szerint most az volt az elsődleges, hogy a Mosonmagyaróvár elleni hazai 1–3-at követően ne kerüljön bele egy vereségsorozatba a csapat?

– Pontosan, és itt nem árt valamit tisztázni – ragadta meg a lehetőséget Révész Attila. – Hallom az elégedetlenkedő hangokat a városban amiatt, hogy lekerültünk az élről. Még mielőtt a túlzó álmok teret nyernének a realitással szemben, azt azért ne felejtsük el, és a bajnokságot megelőző szurkolói ankéton is azt hangsúlyoztam, hogy a csapat összességében gyengült a tavaszihoz képest, nem véletlenül tűztük ki célként az első nyolc közé jutást. A támadójátékból olyan alapemberek estek ki, mint Koszta Márk, Bagi István és Délczeg Gergely. Előbbi kettő kölcsönben volt nálunk, gyakorlatilag felépítettük őket az anyaklubjuknak, míg Délczeg megsérült. A helyükre érkezők, Miroszlav Grumics és Gosztonyi András fél évig nem játszottak, nekik idő kell ahhoz, hogy olyan szinten teljesítsenek, amit elvárunk tőlük. És ne feledjük, Rajczi Péter és Erős Gábor is idősebb lett egy évvel, és már nem a húszas éveikben járva, hanem harmincöt felett. Az eredményeinken is látszik, hogy a védelem megerősítése jól sikerült, mert kevesebb gólt kapunk, de előrefelé nem véletlenül döcög a játékunk. Vezethettük is a tabellát, de ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy remekül kihasználtuk a feljutásért reálisan küzdő csapatok botladozásait. Megítélésem szerint ugyanez volt a helyzet akkor, amikor a Nyíregyháza állt az élen, mert jelen állapotában talán a Szpari sem feljutásesélyes csapat, és nem azért, mert a szakmaisággal lett volna baj. Nem szeretném, ha mi is beleesnénk abba a hibába, hogy túlzott elvárásokat tűzünk a játékosok elé, akik egyébként száz százalékot nyújtanak, és egy rossz szavam sem lehet rájuk.

Vasárnap mindenesetre egy helyszínen lép fel az ilyen-olyan álmokat szövögető két megyebeli legénység, hiszen Kisvárdán rendezik a másodosztály szabolcsi rangadóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!