Helyi közélet

2015.12.09. 12:21

MSZP-sajtótájékoztató: A fidesz láthatatlanná kívánja tenni a szegénységet

Nyíregyháza - A magyarországi szegénységről tartott sajtótájékoztatót szerdán Halmi József, az MSZP megyei alelnöke, s a téma kapcsán elmondta, hogy a jelenlegi kormány – egykori kommunista államokhoz hasonlóan – eltünteti, láthatatlanná teszi a hajléktalanokat, a tüntetőket és a szegénységet.

Nyíregyháza - A magyarországi szegénységről tartott sajtótájékoztatót szerdán Halmi József, az MSZP megyei alelnöke, s a téma kapcsán elmondta, hogy a jelenlegi kormány – egykori kommunista államokhoz hasonlóan – eltünteti, láthatatlanná teszi a hajléktalanokat, a tüntetőket és a szegénységet. – Rétvári Bence kereszténydemokrata államtitkár a héten megkérdőjelezhető statisztikai adatokra hivatkozva kijelentette, hogy nálunk nincs is szegénység, Balog Zoltán miniszter megtiltotta a „szegény” kifejezés használatát, Harach Péter nem túl szimpatikus véleményét a gyermekszegénységről pedig ismerjük. Orbán Viktor a függöny mögé bújik, miközben stadionberuházások helyett kevés pénzből is megoldható lenne, hogy ne legyen gyermekéhezés. Mert nem arról van szó, hogy nem esznek a gyerekek, hanem hogy nem eleget. Az igazság az, hogy a szociális étkeztetésre elkülönített főösszeg nem növekszik, az ígéretek megoldását pedig az önkormányzatok nyakába varrják. Jó lenne már, ha ez a keresztény-konzervatív frakció keresztényhez méltó módon gondolkodna – zárta mondandóját Halmi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában