Megbékélés a szívben, tábortűz az udvaron

Az ünnepi műsor egyik pillanata
Az ünnepi műsor egyik pillanata - © Fotó: iskola
Kótaj – A település apraja-nagyja részese lehetett a karácsonyi csodának.

Alig intett búcsút a nagyszakállú Télapó, nyomában máris ott toporgott a dermesztő hidegben a melegséget, békességet, szeretetet árasztó karácsony.

Fellépés több helyszínen

A csillogó fény világosságot és megbékélést hoz az emberi szívekbe. A hívő ember számára az emberiség legnagyobb ajándéka a Megváltó Jézus, kinek születését ünnepeljük minden karácsonykor. Ünnep ám ez, nagy ünnep minden család számára.

A Kótaji István Király Baptista Általános Iskola 3. osztályos tanulói lázas izgalommal és lelkesedéssel készültek a több mint kétezer éves történet felidézésére.

A tehetséges gyermekek karácsonyi műsorukkal, a negyedik gyertya meggyújtása előtt reményt csepegtettek a község lakóinak szívébe. Az előadás ugyanis több helyszínen is megörvendeztette a közönséget. A legnagyobb sikert a már évek óta megrendezendő Mindenki karácsonya programon aratták a diákok, ahol a település apraja-nagyja részese lehetett a karácsonyi csodának, a születés misztériumának.

A csodás jelmezekbe öltözött hópihék, a betlehemes játék szereplői, a nagyszerű koreográfia, s nem utolsó sorban a lebilincselő látvány elvarázsolta a jelenlévőket. Az előadás méltó lezárása lett a 2017-es esztendőnek. A gyerekek lelkes igyekezete, a pedagógusok áldozatos munkája meghozta a várt sikert, hiszen a nagyérdemű vastapssal köszönte meg az előadásukat.

Gyertyák, mécsesek égtek

Míg a színpadon egymást váltották a szereplő gyerekek, az iskola udvarán ropogott-pattogott a tábortűz, melynek fényénél minden emlékező gyertyát, mécsest gyújthatott elhunyt szeretteiért. A meghitt hangulatot karácsonyi dallamok tették színesebbé. A fahéjas forralt bor, a sült tök és a lapcsánka fűszeres illata szállt a levegőben. Ez a felejthetetlen este kiváló alkalmat adott a közös beszélgetésekre, a meghitt együttlétre, az emlékezésre – tájékoztatta szerkesztőségünket az alsós munkaközösség.

KM

Címkék: ,hirdetés