Ország-világ

2020.06.27. 18:41

Menedékkérő késelt Glasgow-ban, mert nem ízlett neki a koszt

A szudáni származású férfi panaszkodott a pandémia alatt a szállodában felszolgált étel miatt, hat embert sebesített meg súlyosan.

Késeléses támadás történt péntek délután a Glasgow belvárosának Park Inn nevű szállodájában. A támadásban hatan megsérültek – köztük egy rendőr –, jelenleg mindannyiukat kórházban ápolják, állapotuk mostanra stabilizálódott.

Médiaértesülések szerint a szóban forgó szállodát jelenleg menedékkérők elszállásolására használják. Mivel a szigetországban a koronavírus-járvány miatt a szállodák zárva vannak, fizetővendégek nem tartózkodtak a hotelben.

A brit konzervatív Telegraph című portál beszámolója szerint az elkövető egy szudáni származású menedékkérő, aki mielőtt tombolásba kezdett, panaszkodott a szállodában felszolgált ételre. A Sky News hírtelevízió információi szerint a szálloda személyzetét a késelés előtti napon figyelmeztették az elkövető instabil elmeállapotára. Sajtóinformációk szerint egyébként a szudáni férfi a támadás előtt telefonon egyeztetett egy bevándorlási ügyvéddel – írta a Magyar Nemzet.

A Telegraph azt írja, az elkövető a támadás előtt napokban is erőszakosan nyilvánult meg más menedékkérőkkel szemben, és panaszkodott, hogy nagyon éhes, amióta visszahelyezték a szállodába.

A rendőrség az incidens bejelentése után két perccel érkezett a helyszínre, és lelőtte a támadót. A lap megjegyzi, a késelésre adott válasz a legnagyobb rendőri művelet volt a skóciai nagyváros reptere ellen elkövetett 2007-es támadás óta. Mintegy hatvan fegyveres rendőr érkezett a helyszínre a bejelentést követő néhány percben. Az elmúlt egy év során ez volt az első alkalom, hogy a skót rendőrség lelőtt valakit.

A terrorcselekményt az eseményt követő órákban kizárták. De a nyomozók közlése szerint továbbra is vizsgálják, vajon a gyanúsítottat valamilyen módon inspirálta-e a múlt szombaton, a dél-angliai Readingben történt késeléses támadás, amelyben három ember vesztette életét. Azt az esetet a rendőrség terrorcselekménynek minősítette. A gyanúsítottat a helyszínen elfogták, a 25 éves férfi rendőrségi őrizetben van, és vizsgálják elmekórtani állapotát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában