Megdőlhetett a tavalyi rekord a Múzeumok Éjszakáján

Várhatóan megdőlt a Múzeumok Éjszakájának tavalyi százezres látogatottsága. Az idei rendezvényen minden eddiginél több múzeum és település vett részt. Akinek volt türelme kivárni a sort, kipróbálhatta milyen aknamezőre lépni, zenét hallgathatott kiállítás közben, vagy megkóstolhatta a holland sajtokat. A legkitartóbbak még hajnali kettőkor is sorban álltak.

A Múzeumok Éjszakáján sok helyen igazi különlegességekkel készültek. A Nemzeti Galériában például megnyitották a kriptacsarnokot és a galéria kupoláját is, ahonnan bárki nézhette a panorámát.

A Szépművészeti Múzeumban holland módra fogadták a vendégegeket: sajtokkal és tengeri herkentyűkkel. Az éjszaka egyik legkülönlegesebb tárgya pedig egy csaknem kétmilliót érő éjjellátó készülék volt, amelyet a Hadtörténeti Múzeumban lehetett megcsodálni.

Azonban nem csak a fővárosi múzeumok voltak zsúfoltak. Miskolcon kamarazene és tucatnyi esemény várta a csaknem 10 ezer látogatót.
Sok vidéki múzeum ezen az estén könyvelheti el éves látogatóinak 15 százalékát. A szakemberek szerint a Múzeumok Éjszakájának nagy szerepe volt a tavalyi 11 milliós országos összvendégszámban.

A látogatottságról végleges adatok hétfőn lesznek.
hirdetés