Megdőlt a 24 órás úszás magyar rekordja Nyírbátorban

Megdőlt a 24 órás úszás magyar rekordja Nyírbátorban
Megdőlt a 24 órás úszás magyar rekordja Nyírbátorban
Nyírbátor – 1531 km-t úsztak és ezzel visszavették a 24 órás úszás hivatalos magyar rekordját Nyírbátorban. Ez a teljesítmény akár Guinness rekordot is érhet.

December 20-án délben szálltak vízbe a Bátori Sárkány Úszóegyesület ifjú úszói és az őket segítő sporttársak a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben, ahol egymást váltva 24 órán át tartó folyamatos úszással igyekeztek visszavenni tavalyi rekordjukat – sikerrel.

Az egy teljes napon át tartó II. 24 Órás Úszáson a kilométereket az egyesület 80 úszópalántája és további 280 úszó gyűjtötte össze, köztük számos más baráti úszóegyesület sportolója. A nyírbátori gyermekek közül a legtöbb kilométert Póti Eszter úszta, a legfiatalabb résztvevő a mindössze 5 éves Márton Zalán volt. A felnőttek közül Dr. Rentka László debreceni szenior úszó 50 kilométerrel vitte el a pálmát.

A tavalyi első rendezvényen összesen 677 km gyűlt össze, ezt sikerült most alaposan túlszárnyalni. A rendezvény fővédnöke Kis Gergő kétszeres Világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 6. helyezet, többszörös magyar bajnok úszó volt, aki végig jelen volt a rendezvényen, így az érdeklődőknek lehetőségük volt testközelből megcsodálni úszótechnikáját. A rendezvényen nagy örömünkre szintén részt vett a tavalyi fővédnökünk, Kapás Boglárka, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, olimpiai 6. helyezett, Európa-bajnok úszónő is.

A végig remek hangulatú esemény végén a két olimpikon vágta fel a hatalmas tortát, amire a cukrászok már az új rekordot is „felírták”: 1531 km!

Bátori Sárkányok ÚSE
hirdetés