Megelégedettség és oldott légkör az évértékelőn

Seres József dandártábornok, volt igazgató kiválóra értékelte a végzett munkát
Seres József dandártábornok, volt igazgató kiválóra értékelte a végzett munkát
Nyírbátor – Bensőséges hangulat, oldott légkör, egymás problémái iránti érzékenység és segítőkészség jellemezte az egyesületen belüli viszonyokat” – jelentette ki Janovics János elnök a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület évet értékelő közgyűlésén. Hasonlóan foglaltak állást a későbbi hozzászólók is. Ez a belső kohézió volt az alapja a gazdag programok eredményes végrehajtásának.


Megrendítő élmény volt szembesülni Auschwitzban és Birkenauban a holocaust szörnyűségeivel. Nem lehet elfeledni a krakkói Mária templom szárnyas oltárát, a “Schindler listája”-ból ismert Kazimierz zsidónegyedet, a Wawel-hegyen lévő és magyar királyoknak is nyughelyet adó katedrálist. Bebarangoltuk a felújított diósgyőri várat és környékét.

Ünnepivé magasztosultak a szürke hétköznapok, amikor köszöntöttük a nőket, a kerek évfordulós születésnaposainkat, vagy a 60. házassági évfordulójukat ünneplő Hankóczi házaspárt.

A régiós bajtársi egyesületek részvételével emlékeztünk meg a volt Határőrségről és annak védőszentjéről, Szent Lászlóról. A magunk állította kopjafánál hajtottunk fejet elhunyt határőr bajtársaink emléke előtt.

Zenés-táncos összejövetel keretében kergettük el e telet, az ártó szellemeket, s vidáman ünnepeltük meg a jó bor, az ízletes nedű forrását , a szőlőszüretet. Az adventi és karácsonyi szeretetmorzsák szétszórásának jegyében telt el az év végi összejövetel, s az óévet is együtt búcsúztattuk.

Kiválóan álltunk helyt a bajtársi egyesületek közötti versenyeken, a bowling versenynek és a kispuska lövészetnek pedig mi voltunk a házigazdái. Hangulatos borversenyt szerveztünk, s a lórum és ulti összecsapás is nagy létszámú résztvevőt ültetett asztalhoz. Férfi kórusunk osztatlan sikert aratott az Encsencs- i katonanóta fesztiválon és a megyei kulturális seregszemlén.
Magasztos, egyben felemelő érzés volt részt venni az egyesület jubileumi közgyűlésén, ahol a helyi önkormányzat csapatzászlót adományozott részünkre.

Az egyesületben minden feltétel adott az eddigi tevékenységek sikeres folytatásához és bővítéséhez.

– Vincze István –
hirdetés