Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából Nyíregyházán

Megemlékezés a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett rendezvény célja a figyelemfelhívás volt.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szervezett megemlékezést 2017. november 23-án Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A rendezvényt Dr. Balogh Barnabás r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg. Köszöntőbeszédében felhívta a figyelmet a nők elleni erőszakos esetek súlyosságára, és közös összefogásra szólította fel a megjelenteket, hogy bátran nyújtsanak segítséget a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nőknek.

A rendezvény megnyitását követően Dr. Balogh Barnabás r. ezredes átadta a meghívott intézmények vezetőinek a főkapitányság munkatársai által felajánlott adományokat, melyeket a családok átmeneti otthonában, valamint anya- és gyermek segítőotthonban élőknek gyűjtöttek össze.

Az intézményekben élő gyermekek körében meghirdetett rajzpályázat díjazottjai részére a Nyíregyházi Állatpark felajánlásával ajándékjegyeket adtak át. A megemlékezésen a témával kapcsolatban Marosi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezető pszichológusa tartott előadást. A rendezvényt a Krúdy Moziban egy témanaphoz kapcsolódó film vetítésével zárták.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés