Megettek egy kis mérget

Megettek egy kis mérget
Zalaegerszeg, Szolnok, Debrecen, Sopron, Dombóvár. Január közepe óta ezeken a hazai mérkőzéseken gondoskodott a Marso-Carmo Suzuki NYKK NB I. A csoportos férfi kosárlabda-csapata arról, hogy izgalmas legyen a végkifejlet (és akkor a nyolc, illetve kilenc pontos győzelemmel végződött Körmend, illetve Pécs elleni sikert nem is soroltuk ide…).  video A mérkőzés teljes statisztikája [.pdf – 90KB]

A szombati, Dombóvár elleni derbi is jól illeszkedett ebbe a sorba, olyan értelemben is, hogy újra egy kiélezett végjátékú meccset sikerült megnyernie az NYKK-nak.

– Most mondhatnám azt, mindenkinek jó, hogy így alakulnak a meccseink, hiszen a közönség jól szórakozik, mi pedig rendre nyerünk – állapította meg Horváth Imre edző. – Igaz, ezalatt valamennyien megeszünk egy kis mérget. Ami a Dombóvár elleni meccset illeti, ismét érződött, hogy a sérülések miatt három hete nincs normális csapat-, tehát öt az öt elleni edzésünk, különösen a támadójátékunk akadozik. A végjátékban viszont mindenkinek voltak sorsdöntő megmozdulásai, Savic a pontjaival és a labdaszerzésével, Dasics a büntetők értékesítésével, Petrovic egy fontos kosárral, Scott a látványos zsákolásával és a triplájával, Sitku pedig támadólepattanókkal tett hozzá az eredmény megfordításához.

A hetedik és a tizenegyedik helyezett között hatalmas a tülekedés a tabellán, ezek a csapatok – köztük az NYKK – még reménykedhetnek a felsőházi tagságban. Megy már a számolgatás?

– Igazából még nincs mit számolgatnunk, majd akkor ha a következő két mérkőzésünkből legalább egyet, de inkább mind a kettőt megnyerjük – így a tréner. – Ha a szerdai ZTE és a jövő heti Kaposvár elleni meccsünkből jól jövünk ki, akkor az utolsó két forduló előtt már lehet matekozni.

– Bodnár Tibor –
hirdetés