Megfér egymás mellett hagyomány és újdonság

Az adventi várakozás tavaly szerényebb volt
Az adventi várakozás tavaly szerényebb volt - © Fotó: Magánarchívum
Kállósemjén – Már készül Kállósemjén központjában az adventi koszorú, s december 2-án 17 órakor meggyújtják rajta az első gyertyát. December 9-én, 16-án és 24-én – szintén 17 órától – ugyanígy várnak mindenkit a település emlékparkjába, az ünnepélyes ceremónia más programokkal is kiegészül.

December 16-án 18 órától a Nőszirom Énekkar ad karácsonyi koncertet a református templomban. A műsorba több helyi tehetséges fiatal is bekapcsolódik, ők egy-egy verssel, énekkel, hangszeres muzsikával teszik még színesebbé az előadást.

Mindemellett első alkalommal szervez az önkormányzat karácsonyi vásárt Kállósemjénben, így két hétvégén is benépesülhet a Multifunkcionális Közösségi Épület, vagyis a magtár előtti tér, amikor nem csupán a vásározók jelentenek majd csáberőt. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek, lehet mézeskalácsot sütni, kipróbálhatják a Mikulás szánkóját, és közös fotó készíthető az ősz öreggel a Mikulásházban.

A karácsonyi forgatag egyébként karitatív célokat is szolgál, mivel összekapcsolódik egy Szerencsezsák elnevezésű kezdeményezéssel. Ennek a bevételét a jövő évi községi gyermeknap programjaira fordítják.

– KM –
hirdetés