Megfogta a füstölt pisztráng

Megfogta a füstölt pisztráng
Ferku Zsolt taxis jó néhány helyen járt már, mégis egy közeli ország ételeit választotta, amikor kedvenceiről faggattam. A Szlovákiában elfogyasztott parázson sült füstölt hal ízére még ma is emlékszik. Szabadtűzön készítették neki, s az éhes turisták tucatjainak a pisztrángot, ami nem okozott csalódást.

– Kellemes, pikáns étel ez, hasonlót sehol nem ettem még – mondta Zsolt. Nincs felszeletelve, egyben tálalják, de mindenkinek ajánlom, mert nem túl szálkás. Aki szereti kérhet hozzá knédlit is, ha a hal kevés lenne, mert ott ez a nemzeti eledel szinte mindenhol kapható.

A fiatalember megkóstolta a juhtúrós sztrapacskát, aminek az íze ugyancsak egyedi, kicsit más, mint nálunk. Reggelire sajtokat fogyasztottak cipóhoz hasonló péksüteménnyel. Zsolt szívesen kóstolt, s a fogásokat mindig a híresen finom szlovák sörrel öblítette le.

– Pók Viktória –








hirdetés