Megfogyva bár, de törve nem

A fehérgyarmati együttes számára nem volt éppen egyszerű mutatvány a megcsípni a negyedik helyet az őszi idény végére
A fehérgyarmati együttes számára nem volt éppen egyszerű mutatvány a megcsípni a negyedik helyet az őszi idény végére - © Fotó: fvse/facebook
Fehérgyarmat – Mozgalmas volt a Fehérgyarmat NB II.-es férfi kézilabda csapatának őszi idénye.


A Fehérgyarmat férfi kézilabdacsapata meghatározó erő az NB II. Észak-keleti csoportban. Mindez egyáltalán nem újdonság. A szatmáriak hosszú évek óta beékelődtek a közvetlen élcsoportba, miként tették azt az őszi idényben is. Bár nem volt fenékig tejfel az élet az elmúlt néhány hónapban.

– Húsz benevezett, köztük három ifjúsági korú játékossal kezdtük el a felkészülést július végén – mélyedt az események elemzésébe Falcsik Miklós, a Fehérgyarmat trénere. – Két hétig napközis rendszerben dolgoztunk napi két edzéssel, majd edzőtáborba vonultunk, ahol napi három mozgás várt a fiúkra. Közben edzőmérkőzéseket játszottunk és tornákon vettünk részt. Nagyon jól sikerült a felkészülés. Csak kisebb sérülések zavarták a folyamatos munkát, de ez benne van a pakliban. Az első bajnoki mérkőzésre egységes, motivált csapatot sikerült felépíteni. A pontvadászatot hazai pályán kezdtük a Tiszavasvári ellen, magabiztos hat gólos győzelmet arattunk. Ezt egy fájó egy gólos idegenbeli vereség követett Hajdúnánáson, ahol az első félidőben hat gólos előnyre tettek szert a hajdúságiak. Ezen a mérkőzésen már nem játszott Hangos Dávid, aki időközben közös megegyezéssel távozott tőlünk.

Mindez, persze azzal a következménnyel járt, hogy változott az előre eltervezett stratégia.

– Át kellett szervezni a támadójátékunkat, ami meglehetősen sok időt vett igénybe – taglalta a szakvezető. Az elkövetkező mérkőzéseken érezni is lehetett a csapat teljesítményén, hogy még nem értünk teljesen össze. A Berettyó ellen hazai pályán még sikerült győznünk, de aztán két döntetlen következett. A Kisvárdán elért eredmény bravúrnak számított ugyan, de a hazai pályán elhullajtott Heves elleni egy pont nagyon fájó, még úgy is, hogy nyolcgólos hátrányból sikerült talpra állnunk. A listavezető Kazincbarcika otthonában csak egy félidőn keresztül nyújtottunk megfelelő teljesítményt. Vérbeli szomszédvári rangadó következett a Nyírbátorral hazai pályán és nagy csatában sikerült itthon tartani mind a két pontot.

Közben a Nyíregyházáról kölcsönbe érkezett két fiatal játékosunk is távozott a csapattól. Ferenczi Rajmund munkahelyi elfoglaltságok miatt, míg Ruzsinszki Benjamin úgy döntött, hogy inkább a rivális Hajdúnánásban folytatja tovább.
S történt más is. Újabb emberek dőltek ki, vagyis tovább vékonyodott a létszám. Nem volt tehát egyszerű mutatvány méltóképpen zárni az idényt. Erről leginkább Falcsik Miklós tud mesélni.

– A korábban, a Szlovákiából érkezett Jakub Danival is felmondtuk az együttműködést, neki a térd sérülése nem jött rendbe. A fiatal Farkas Péter pedig Mátészalkára távozott a több játéklehetőség reményében. A hiányzók névsora ezzel még nem ért véget, hiszen a fiatal, tehetséges Szíjártó Alex egyetemi tanulmányaival nem tudta összeegyeztetni a kézilabdázást, így ő rá sem számíthattunk a későbbiekben. A hat játékosunk kiválása nagyon megnehezítette a további munkánkat. Ennek ellenére a hátralévő négy mérkőzésünket egy kivételével be tudtuk húzni és az előkelő negyedik helyen zártunk. A Füzesabony otthonában szenvedtünk megint egygólos vereséget, ahol talán több volt a mérkőzésben, de sajnos nem sikerült pontot, pontokat szereznünk. Nagyon kiegyenlített a mezőny, ezért abban bízom, hogy esetleg jobban sikerül a felkészülésünk a többieknél és ezt érvényesíteni is fogjuk tudni a tavaszi szezonban.

KM-KT
hirdetés