Meghallgatják a zenészt, a gyakorlatos színészt

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium egykori növendéke, Nagy Márton ma már a Zeneakadémián tanul
A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium egykori növendéke, Nagy Márton ma már a Zeneakadémián tanul - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A jövő művészeit képző középiskolában nem mindegy, hogy ki milyen alapokkal érkezik, mi az a tudás, amelyre építkezhetnek a művésztanárok.


Éppen ezért előmeghallgatást rendez a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata az oktatási intézmény iránt érdeklődő nyolcadikosoknak: december 4-én a klasszikus zenészeknek, december 5-én a népzenészeknek, jövő hét hétfőn és kedden 15 órától a gyakorlatos színész szakmához vonzódó diákoknak kell bizonyítaniuk a tudásukat. Akik a világot jelentő deszkák gondolatával kacérkodnak, azok az oktatási intézmény hangversenytermében találkozhatnak Kuthy Patrícia és Illyés Ákos színművészekkel, valamint a kilencedik évfolyam gyakorlatos színész szakos növendékeivel, s közben bemutathatják ügyességüket, rátermettségüket.

A klasszikus zenészek főtárgy meghallgatása hétfőn 11 órakor, a népzenészeké kedden szintén 11-kor kezdődik. A zenélés után a fiatalok számot adnak még szolfézs-zeneelméleti tudásukról szóban és írásban is.

KM
hirdetés