Meghalt a vesztegetéssel vádolt nyíregyházi bírónő – Elmaradt a tárgyalás

Akt.:
Meghalt a vesztegetéssel vádolt nyíregyházi bírónő – Elmaradt a tárgyalás
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Debrecen – Február 8-án elhunyt a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság vesztegetéssel vádolt egykori cégbírája. A vád szerint dr. K-né J. Judit apró szívességekért cserébe bűnös viszonyt folytatott egy helyi felszámolóval – írta a pestisracok.hu.

A Debreceni Törvényszék Sajtó közleménye:

A fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által kötelességét megszegve, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetés és folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt B.536/2015. szám alatt dr. Kné dr.J.Judit és társa ellen indult megismételt eljárással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

Az ügyben a Debreceni Törvényszék 2017. március 6-án tartott tárgyalást, melyen, tekintettel arra, hogy az. I.r. vádlott, dr. Kné dr. J. Judit 2017. február 8. napján elhalálozott, az I.r. vádlott vonatkozásában az ügyet a bíróság elkülönítette az eljárás megszűntetése céljából. A megszűntetésről a törvényszék külön eljárásban hoz határozatot.

Az eljárás az II.r. vádlott vonatkozásában folytatódik, tárgyalás 2017. május 15-én , illetve 17-én lesz, várhatóan vele szemben ekkor kerül sor az eljárás befejezésére.

– Veszprémyné Szajkó Márta, sajtótitkár –


Vesztegetéssel gyanúsítanak egy szabolcsi bírót és egy felszámolót

Gyanúsítottként hallgatta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság felszámolási ügyekben eljáró bíróját és egy felszámolót hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel. A megyei bíróság elnöke belső vizsgálatot rendelt el.
hirdetés