Meghalt Art Buchwald publicista

Art Buchwald
Art Buchwald
81 éves korában elhunyt a legendás amerikai publicista Art Buchwald, aki több mint negyven éven keresztül írta szatírával átitatott cikkeit a washingtoni politikai életről, jelentette be fia csütörtökön.

A Pulitzer-díjas újságíró szerda késő este, családja körében halt meg otthonában. Buchwald a hollywoodi filmipar legfőbb szaklapjánál a Variety-nél kezdte pályafutását az 1940-es évek végén, ahol Párizsból küldött cikkeivel hívta fel magára a figyelmet.

1962-ben tért vissza az Egyesült Államokba: Washingtonba költözött, és a főváros életéről szóló szatirikus cikkeivel vált híressé. Egy időben világszerte több mint ötszáz újságban jelentek meg publikációi, és több mint harminc könyvet írt.

Az 1982-ben Pulitzer-díjjal jutalmazott publicista 2006 efbruárjában visszautasította, hogy tovább kezeljék veseproblémáival, miután keringési problémák miatt térd felett le kellett vágni egyik lábát. Akkor mindenki azt gondolta, hogy rövidesen távozik az élők sorából, de még volt ereje arra, hogy egy könyvet írjon tapasztalatairól.
hirdetés