Kerékpár

2020.08.30. 13:00

Augusztusi ViniBike-sikerek

A kerékpárosok és a triatlonosok is eredményesen szerepeltek.

Forrás: szakosztály

Mozgalmas és eredményes időszakon vannak túl a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület tagjai. A hónap elején Vásárosnaményban a Zoárd Napi Kerékpárversenyen Aranyosi Péter, Pap László, Sárosi Endre és Vinnai Zsolt álltak rajtvonalhoz a csapat országúti bringásai közül. A 84 km-es távon végül a Master I. kategóriában Vinnai Zsolt végzett az élen, míg csapattársa Aranyosi Péter a második lett.

– Az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége által szervezett vásárosnaményi verseny rendszeres résztvevői vagyunk, nekünk ez szinte hazai pálya, jól ismerjük az útviszonyokat, ezért várható is volt a jó szereplésünk – tekintett vissza Vinnai Zsolt, a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület vezetője.

– Körülbelül ötven fővel rajtolt el a mezőny, 20 km után egy hatfős csoport, amelynek Aranyosi Péterrel együtt mi is tagjai voltunk, megszökött a mezőnytől. Az utolsó kilométerekre azonban utolért bennünket a mezőny, de szerencsére volt még annyi erőm, hogy sprinteljek a végén, így az abszolút második helyen értem célba, amelynek időeredménye elég volt a Master I. kategória megnyeréséhez – elevenítette fel a versenyt Vinnai Zsolt.

Sérülése után dobogóra állt

A ViniBike triatlonosai is szép sikerrel tértek haza a nagyatádi eXtremeMan viadalról. Egy nem mindennapi felkészülést követően 10 harcos állt rajtvonalhoz, és elszántságuknak és kitartásuknak köszönhetően mindannyian teljesítették is a távot, nem is akármilyen eredménnyel. Kovács Szilárd egyéniben korcsoportjában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, valamint a 45–49 éves férfiak (Kovács Szilárd, Hegyi Loránd, Keller Elek trió) csapatban az első helyet szerezték meg.

A ViniBike egyetlen női indulója, Őri Nóra egy sérülést követően bravúros teljesítménnyel ezüstérmet szerzett korcsoportjában.

Az elmúlt hétvégén is a kerekeseké volt a főszerep, a ViniBike Road Cycling csapata a mádi versenyen állt rajthoz. A nyílt országúti kerékpárversenyen a sportolók a Zemplén gyönyörű hegyei és völgyei között tekertek végig, ám 41,5 km/h átlagtempónál nézelődésre nem maradt idejük, erejük viszont igen a célba érkezéshez, így több kategóriából is éremmel térhettek haza. A Masterek között Vinnai Zsolt második, Sárosi Endre a harmadik helyen végzett, Elite2 kategóriában Szvatkó Péter bronzérmet nyert, míg a Szeniorok között Karl Kühne állhatott a dobogó második fokára.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában