„Megindultunk felfelé”

„Megindultunk felfelé”
A Fradinál mutatott teljesítmény alapján egyértelmű: kezd kilábalni a hullámvölgyből a DVSC.

A hétközi, hazai pályán, a Győr csapatától elszenvedett többgólos vereség után sokan féltették a DVSC női kézilabdacsapatát, hiszen a Loki vasárnap a listavezető Ferencváros vendégeként lépett pályára. A rangadón a debreceniek bebizonyították, hogy igazi sportemberek, s kis híján majdnem meglepték a Fradit.

– A mérkőzés előtt valamennyien tudtuk, mi a dolgunk, saját magában mindenki letisztázta, mennyire fontos ez a mérkőzés, s igen motiváltan léptünk pályára. Valamelyest felszabadultabban játszhattunk, hiszen igazából a Fradinak volt több vesztenivalója, mivel bizonyítási kényszer alatt voltak. Jól küzdöttünk, támadásban és védekezésben is sokkal jobb teljesítménnyel rukkoltunk elő, mint a Győr ellen, és nagyon sokat jelentett a csapat számára, hogy több játékos is húzóember tudott lenni. Annak ellenére, hogy külső tényezők is befolyásolták a mérkőzés alakulását, az utolsó percig hittem abban, hogy pontot szerezhetünk – nyilatkozta a Naplónak Szűcs Gabriella, aki szintén a jók közé tartozott, ráadásul végre olyan játékot produkált, amit már régóta vártak tőle a szurkolók.

A nagymama fentről figyel

– Az elmúlt hetekben voltak lelki gondjaim, amin nem tudtam túltenni magam, s ez meglátszott a teljesítményemen is – most már viszont egyre jobban érzem, hogy a közelmúltban elhunyt nagymamám figyel és vigyáz ránk, s így sokkal könnyebb. Nagy lökést adott a számomra az is, hogy a mérkőzés előtt a szövetségi kapitány, Németh András közölte velem, továbbra is számít rám a válogatottnál. Szerencsére bejöttek a lövéseim, az viszont kicsit bánt, hogy nem tudtam annyi percet a pályán tölteni, amennyit szerettem volna, de a lényeg, hogy a csapat és én is kezdünk kilábalni a hullámvölgyből. Most rövid időn belül három olyan mérkőzés következik (legközelebb szerdán a Hódmezővásárhely ellen), amit kötelező hoznunk, s ha valóban sikerrel járunk, akkor újra stabilizáljuk a helyünket az élmezőnyben.

B.N.
hirdetés