Helyi közélet

2015.08.29. 09:23

Gáz szivárgott, égett a tarló - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. augusztus 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. augusztus 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy magyar és egy olasz rendszámú személygépkocsi ütközött össze péntek reggel Mátészalka és Jármi között. A balesetben egy ember sérült meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy lakóház előtti gázcsonkból a gáz szivárgott péntek délben Vásárosnaményban, a Kraszna úton. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Egy személygépkocsi árokba hajtott, majd egy villanyoszlop és egy ház kerítése között egy gázcsonkon állt meg péntek délután Lónyán, a Kossuth utcában. A balesetben a jármű vezetője sérült meg. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, a balesetben a gázcsonk és a villanyoszlop sértetlen maradt.

Egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött péntek este Nyíregyháza külterületén, Rozsrétszőlőnél. A balesetben egy ember sérült meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Több tűzesethez is riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt 24 órában:

Öt hektáron égett a tarló és részben egy erdő aljnövényzete pénteken délelőtt Nyírbogdány határában, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Tyukod és Ura között két hektáron gyulladt meg a tarló foltokban, míg Gyürén az erdő aljnövényzete kapott lángra. De Tiszavasváriban és Nyírgelsén is kisebb szabadtéri tüzek oltása adott feladatot. Nyíregyházán, az Orgona utcában egy lakatlan ház szobájában összehordott szemét égett, a város hivatásos tűzoltói akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában