Megint érdemes rápörögni a hétvégére

Nyíregyháza – Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak a hétvégén a megyeszékhelyen és környékén? Ízelítőül: pénteken a Walk Street Restaurantban akusztikus koncertet ad a Fatal Error.

Április 12., péntek

20 óra: Fatal Error Akusztik

Folytatódik a nyíregyházi Walk Street Restaurant akusztikus koncertsorozata.

A Fatal Error egy magyar alternatív rock-metal zenekar, amit 2011-ben alapított Balázs Mihály és Balázs Miklós. Az együttes 2014-ben nyert támogatást arra, hogy elkészíthesse bemutatkozó albumát, amely aztán 2015 tavaszán jelent meg Bérlet az életre címmel. A következő évben kiadtak egy háromszámos EP-t (Szó nélkül), majd 2017-ben érkezett a második nagylemez, a Kisszobából nagyvilág. Tavaly decemberben bejelentették, hogy bejutottak A Dal 2019-be a Kulcs című dalukkal. A válogatóadást megnyerve jutottak az elődöntőbe, ahol ötödik helyen végeztek és a vigaszágas szavazás után bekerültek a műsor fináléjába, de végül nem ők jutottak ki a 2019-es Eurovíziós Dalversenyre.

21 óra: Essemm a Rúzs bárban

A tehetséges fiatal előadó tavaszi turnéjának egyik állomása a nagykállói szórakozóhely. A buli korhatáros, 16 éven felülieknek szól.

21 óra: Remember Night az X Caféban

Emlékszel még, milyen számokra buliztál 2000 és 2004 között? Ha nem, a nyíregyházi szórakozóhelyen felfrissítik a memóriádat a korszak ikonikus R’n’B és hiphopzenéivel. Öveket becsatolni, indul az időutazás!

21.30: Rock & roll hajnalig!

A tavasz legforróbb nyíregyházi rock & roll bulija várja a stílus szerelmeseit a nyíregyházi Club Hollywoodban, ahol 21.30-kor színpadra lép a Sonny and his Wild Cows, majd este 11-től az Ed Philips and the Memphis Patrol. Nem mindennapi alkalom, hogy ez a két zenekar közösen áll színpadra.

A 2002-ben alakult Sonny and his Wild Cows zenekar évek óta Európa nagy rock & roll, blues-, jazzfesztiváljainak és -klubjainak népszerű szereplője, 19 országban fordultak meg, sok nagy múltú fesztiválon első magyar fellépőként. A zenekar énekese-gitárosa, az egyedi és igen lendületes előadásmódjáról ismert Sonny 21 éve áll színpadon, a blues és a rock-a-billy világában egyaránt ismert név, számos külföldi és hazai zenekarral, előadóval dolgozott együtt. A közelmúltban némi megújuláson, frissülésen átesett Ed Philips and the Memphis Patrol zenekar 2011-es megalakulása óta két lemezt és több videóklipet adott ki, dolgozott együtt Ferenczi György EMeRTon-díjas szájharmonika-művésszel, a többszörös nemzetközi díjnyertes Fool Moon énekegyüttessel, Danics Dórával és Elvis Presley eredeti zenekarának jelenlegi énekesével, Dennis Jale-lel. A zenekar az elmúlt nyolc évben több mint tíz országban adott koncertet, és napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a legnagyobb hazai és nemzetközi kluboknak, fesztiváloknak, zenei találkozóknak.

22 óra: Sóstó Noise az AK26-tal

A nyíregyházi Barbizonban a szólóban és duóban egyaránt sikeres testvérpár, Hiro és Giajjenno lesz az este sztárfellépője. A rezidens ezúttal is MindControl lesz, míg az R’n’B teremben Mess adagolja a legjobb fekete zenéket.

23 óra: Egy nő és két férfi az Absolut 2.0-ban

Az egykori modellből lett lemezlovas, Metzker Viki billenti helyre az ivararányt a nyíregyházi klubban, ahol a házigazda szerepét Németi és Stephen tölti be.

Metzker Viktória 2007 februárja óta az egyik legismertebb magyar Dj. A hazai szórakozóhelyek mellett megtáncoltatta már a fiatalokat Koreában, Ibizán, Japánban, Ausztráliában. Korábban modellként alapozta meg a hírnevét.

Április 13., szombat

19.30: Négy metálbanda egy helyen

Ahogy mondani szokták, a szemetet összefújja a szél. Nem lesz ez másként szombat este a Club Hollywoodban sem, hiszen négy kiváló hazai metálzenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt egészen kifulladásig.

A Körmöczi Péter vezette legendás Cadaveres (kezdés: 23.15) az idei turnén debütál az új felállással, ahol ismét visszahozzák azt a fiatalos lendületet, amiért oly sokan megszerették őket. Az est másik fő attrakciója a budapesti extrém groove metal gépezet, az Omega Diatribe (22.15) lesz, akik az Európa-turnéjuk után 110 százalékosan feltöltődve ismét a rockerek arcába tolják a tonnányi tömény metált. A színpadot két kiváló vendégzenekar fogja melegíteni: a debreceni metalcore csapat, a Pit Of Saron (21.10), valamint a nyírbátori stoner/sludge horda, a Drow (20.10).

21 óra: Színpadon: The Moon

A Chloé New York vendégei már megszokhatták, hogy szombaton a finom falatok mellé valamilyen zenei különlegességet is feltálalnak desszertként. Ezen a hétvégén a nyíregyházi The Moon ad koncertet az étteremben. A belépés ingyenes.

A zenekar 2016-ban alakult. A fiatal zenészek elsősorban saját számokon dolgoznak, a blues-rocktól a pszichedelikus rockon át a stonerig széles a műfaji palettájuk.

21 óra: Két dudás egy csárdában

A nyírlugosi Főnix bárban Dj. Deka és Kevin Johnson osztozik a színpadon és a bulizók energiáján.

21 óra: Dr. Alban vs. Haddaway

A Mamma Miában összecsapnak szombaton a kilencvenes évek sztárjai.

Minden órában felcsendül egy-egy Dr. Alban és Haddaway dal, és csak a bulizókon múlik, ki kerül ki győztesként a megmérettetésből. A nyíregyházi szórakozóhely hangulatfelelősei: Geczó, Sögő és Viktor.

21 óra: Artézis az Öreg Motorosban

A nyíregyházi formáció szabad improvizációi a már megszokott és szeretett Artézis-hangzás szerint. Kiindulópont a vers: Weöres Sándor és Csoóri Sándor… de nem csak a költészet világnapján. A belépés ingyenes.

22 óra: Rostás Szabika a Club Pegazusban

A tiszateleki klubban a szombat este a mulatásé lesz. Míg PéGé és Henry az elektronikus vonal kedvelőit szórakoztatja, addig a Gáti tesók és Rostás Szabika táncoltatja a népet a mulatós teraszon.

23 óra: #mulatási #ClubPrestig

A mátészalkai klub és környéke mulatós zenétől lesz hangos, hiszen érkezik Papp Zoli és Lyon, akik nem ismernek kegyelmet, ha buliról van szó. Az est házigazdája Budai Gyurika lesz.

23 óra: Purebeat visszatér!

A mátészalkai Club passionben tudják, mire lendülnek a magasba a kezek. Érkezik a hazai klubok egyik legkedveltebb és legfoglalkoztatottabb lemezlovasa, Purebeat. Éjszaka rezidensként Tekk pakolja a lemezeket.

Purebeat rendszeres fellépője Magyarország legnagyobb partisorozatainak, mint a Lights Off, a World is Mine vagy a Rave Your Life, emellett számos hazai fesztiválon is hallhattuk már. Zenei repertoárja igen változatos, kiválóan ötvözi a club és Melbourne house-t a vocal minimállal. A Ballatine’s Music Awardson, hazánk legrangosabb DJ-gáláján a húsz legjobb között végzett Mainstream kategóriában 2015-ben.
hirdetés