Megismerkedtek az ifjak a tékozló fiú történetével

A bibliatábor résztvevői
A bibliatábor résztvevői - © Fotó: Némethné Csubák Éva
Baktalórántháza – Bibliai gyermekhetet rendeztek Baktalórántházán a napokban.

„Legyél te is reformátor!” Ezzel a toborzó címmel rendezte meg a napokban Baktalórántházán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) lelkes önkéntesek segítségével és a Kistérségi Szociális Központ összefogásával a már több éve hagyománynak számító bibliai gyermekhetet.

A hét történetei a gyermekek számára a Szentírás sorain keresztül elevenedtek meg a reformáció 500 éves jubileumához kötődően.

Játékos feladatlapok

A tábor 45 résztvevője megismerkedett Fülöp és az etióp kincstárnok bibliai történetével, majd azt a bibliai igerészt tanulmányozták, amelyben Jézus a tanítványaival a Megdicsőülés hegyére felmenve hegyi beszédet mondott a sokaságnak. A 7–14 éves fiatalok hallhattak Jézusnak Kafarnaumban történt csodatettéről, amikor meggyógyította a kafarnaumi százados halálosan beteg szolgáját, de nem maradhatott el a tékozló fiú története sem. A gyerekek játékos feladatlapok kitöltésével ellenőrizhették tudásukat. A helyes válaszokért pontokat kaptak, és az utolsó napon értékes jutalmakban részesültek. A délelőtti foglalkozásokat az általános iskola udvarán tartották meg, ahol lehetőség volt még játékra, kikapcsolódásra, ének és aranymondás tanulására, bibliai témájú rajzok készítésére, azok színezésére. Volt kézműves-foglalkozás, sátorépítés. A gyermekek nagyon lelkesen vettek részt a programokon, sikerült őket úgy motiválni, hogy ez a pár nap elősegítse hitbeli növekedésüket, fejlődésüket.

Lelkes önkéntesek

A tábor sikeréhez nagy mértékben hozzájárultak az önkéntes szolgálattevők is: Horváth Béla nyírjákói harmadéves teológushallgató, Szegediné Gaál Ilona, Bakti Judit. Sokan adományokkal, értékes felajánlásokkal segítették a tábor mindennapi életét – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva, a baktalórántházi KÉSZ tagja.

KM
hirdetés