Nyíregyháza hírei

2013.06.17. 19:44

A legnagyobb kitüntetés

Pedagógusnap előtt egy hölgy kereste meg telefonon Bécsből a nyíregyházi Huba Endrénét, a Pénzügyi Szakközépiskola volt tanárát. Mint mondta, férje nemrégiben hunyt el 72 évesen, és a lelkére kötötte, hogy látogassa meg Nyíregyházán a legkedvesebb tanárnőjét, aki nemcsak tanítója, hanem példaképe is volt egy életen át.

Pedagógusnap előtt egy hölgy kereste meg telefonon Bécsből a nyíregyházi Huba Endrénét, a Pénzügyi Szakközépiskola volt tanárát. Mint mondta, férje nemrégiben hunyt el 72 évesen, és a lelkére kötötte, hogy látogassa meg Nyíregyházán a legkedvesebb tanárnőjét, aki nemcsak tanítója, hanem példaképe is volt egy életen át. A kérést teljesítette az özvegy, aki bár osztrák származású, a férje mellett tökéletesen megtanult magyarul. Két napig vendégeskedett az idős pedagógusnál, sokat beszélgettek, a fő téma mindvégig a jó tanítvány, File Péter volt, akiből később elismert vállalati igazgató lett. Amikor az özvegy elköszönt a 90 esztendős pedagógustól, Elvira nénitől, ismét átadott neki egy csokor virágot, hangsúlyozva: ezt már tőle kapja. Könnyek között, a viszontlátás ígéretével búcsúztak el egymástól.

Oláh Gábor, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!