360 fokos videó: Pipitó megjósolta, kik lesznek a focivébé döntősei!

Akt.:
360 fokos videó: Pipitó megjósolta, kik lesznek a focivébé döntősei!
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Debreceni Állat- és Növénykertbe látogattunk hétfő délelőtt, ahol Pipitó, a zöldszárnyú arapapagáj jósolta meg, kiket láthatunk a focivébé döntőjében vasárnap este.

A legjobban várt nyári esemény, a labdarúgó-világbajnokság az utolsó napjaihoz érkezett. A múlt héten kiderült, melyik négy csapat fog az elődöntőkön játszani; a francia–belga mérkőzést kedden, míg az angol–horvát összecsapást szerdán izgulhatjuk végig.

1l2a7948Fotó: Matey István

Ám a fogadóirodákban nemcsak emberi, hanem állati megérzésre is lehet hallgatni. A világbajnokság helyszínén, Oroszországban ugyanis több mint tíz állat „ dolgozik” orákulumként és mondja meg, melyik csapat lesz a mérkőzések győztese. Az idei focivébé legismertebb jósló állata Akhilleusz, a süket macska, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Konföderációs Kupa négy meccsének eredményét is eltalálta.

A Debreceni Állatkertben élő zöldszárnyú arapapagáj sem maradhatott ki a jósló állatok sorából. Pipitónak két húzásra kellett kiválasztani a kedvenc kampói közül, melyik csapat számára a „nyerőbb”. A madár szerint a belga–francia elődöntős mérkőzés győztesei a vörös ördögök lesznek, azaz Belgium jut a döntőbe. Az angol–horvát összecsapásból pedig a fiatalokból álló angol csapat száll majd harcba a világbajnoki címért. Ennek tükrében úgy néz ki, Belgium és Anglia válogatott csapata fog küzdeni a trófeáért.

Pénteken visszatérünk még Pipitóhoz, az arapapagájhoz, ugyanis arra is kíváncsiak vagyunk, mit jósol, ki lesz a 2018-as labdarúgó-világbajnokság győztese.

A Hírek 360 csapata Nyíregyháza és Miskolc állatkertjeit is meglátogatta, ahol Morgó, a nyolcéves zöldszárnyú arapapagáj és Oszkár, a kakadu jóslatait is meghallgatták. A videóért kattintson ide!

– Nagy Dóra –


Oszkár, a miskolci kakadu szerint Belgium-Horvátország döntő jön
Miskolc - A Borsod Online és a Borsodi Sörgyár Kft. közös játékának részeként ellátogattunk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, hogy Oszkár, a fehérbóbitás kakadu szakértői segítségét kérjük vb-tippjátékunkhoz. Oszkár döntési mechanizmusait nem ismerjük. Kérdeztük, de csupán két választ volt ha...

Nyíregyháza - Emlékeznek még Paulra, a polipra? Az oberhauseni tropikárium puhatestűje 2010-ben óriási népszerűségre tett szert azzal, hogy a labdarúgó-világbajnokságon mind a nyolc, általa megtippelt mérkőzésen eltalálta a győztest. Egy polip volt az első Paul jóslatait egy német hírtelevízió élő...
hirdetés