Megkapta az ötmillió forintot a Szögi-család

Akt.:
Megemlékezés Olaszliszkán 2012-ben
Megemlékezés Olaszliszkán 2012-ben
Olaszliszka – Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja. Mint a Magyar Nemzet megtudta: a végrehajtó dél tájban átutalta a család számlájára azt 4,9 millió forintot, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság – írja a Magyar Nemzet.

– Az összeg hiánytalanul került a családhoz – nyilatkozta lapunknak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Schadl György magyarázatként közölte: ha sikeres a fellépése, úgy a végrehajtót a jogszabály szerint munkadíj és jutalék illeti meg, ahogy a köztestület is felszámíthat bizonyos összeget. Ezek a díjak ebben az esetben több százezer forintot tennének ki. – A végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca azonban közösen úgy döntött, hogy minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el – mondta a kar elnöke.

Annak idején országos felháborodást váltott ki, amikor Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. 2009-ben jogerősen három tettest életfogytiglani fegyházra ítéltek, miközben az elsőrendű vádlottra, ifjabb H. Dezsőre 17 évet, további négy elkövetőre 10, illetve 15 év fegyházat róttak ki. Egy évvel később a bíróság 46 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a büntetésüket töltő elkövetőket.

Ezután ifjabb H. Dezső perelte be a magyar államot amiatt, mert méltatlannak tartotta a börtönben az illemhely állapotát, a meleg víz hiányát és a szellőztetés elmaradását. A férfinak első fokon ötmillió forint kártérítést ítéltek meg, a döntés tavaly novemberben emelkedett jogerőre. Ez az összeg került át most a Szögi családhoz.

Forrás: Magyar Nemzet


Fotó: Fotó: MTI/Vajda János
Budapest, Olaszliszka, Tiszavasvári - Az igazságügyi tárca jóváhagyása után már a végrehajtó számláján van az a 4,9 millió forint, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg a bíróság. Az összeget hiánytalanul megkaphatja a család, ugyanis a végrehajtó és a kamara is lemondott az őket megillető munkadíjról...

Tiszavasvári, Olaszliszka - Megkapja Szögi Lajos családja az olaszliszkai lincselőnek jogerősen megítélt ötmillió forintos kártalanítás összegét, vagy azt ifj. H. Dezső számlájára utalják? Ez a kérdés foglalkoztatja most a közvéleményt. – Elképesztő, ahogy a bulvármédia tálalja az ügyet – reagált m...
hirdetés