Megkérdeztük a Tirpák fesztivál apropóján: Milyen helyi ételeket kedvel?

Megkérdeztük a Tirpák fesztivál apropóján: Milyen helyi ételeket kedvel?
Nyíregyháza – Tóth Zoltánné: Sajnos hat esztendeje már lisztérzékeny vagyok, ez pedig speciális étrendet igényel. Kíváncsi vagyok, hogy a Tirpák fesztiválon gondolnak-e a lisztérzékenyekre. Korábban a lapcsánka volt a kedvencem.

Dávid János: Főleg azokat a frissensülteket szeretem, amiket én készítek el. A nyírségi ­gombóclevest kóstoltam, nagyon ízlik, a töltött káposztában a paradicsomszószos és a tejfölös változatot is kedvelem.

Dávid János

Kiss Éva Zsuzsanna: Nekem a magyaros ételek közül kedvencem a gulyásleves és a töltött káposzta is. Szerencsére óriási a választék, sok finomság van. A megyénkben nagy a keletje a lapcsánkának, nekem is „bejön”.

Kiss Éva Zsuzsanna

Cziránku Attiláné: Nemrégiben disznót vágtunk a kislányom születésnapja alkalmából. Azon melegében készült egy nagy kondér húsleves, flekkenhúst pácoltam és pörköltöt is főztünk. El is fogyott. Szeretjük a hasunkat…

Cziránku Attiláné








hirdetés