Megkérdeztük: Albérlet vagy kollégium? Te melyiket választanád?

Megkérdeztük: Albérlet vagy kollégium? Te melyiket választanád?
Nyíregyháza – Simonné Hrestyák Hajnalka így válaszolt: – Ha a leendő főiskolás, egyetemista úgy érzi, egyedül is megáll a lábán, önállóbb és kötetlenebb életre vágyik, mint amit egy kollégium nyújtani tud, akkor az albérletet javaslom. Persze, a kolinak is megvannak az előnyei, például, hogy megfizethetőbb.

A Tiszadadán élő Fazekas Judit a debreceni református gimnázium tanulója. – Kollégista vagyok, nem bántam meg, hogy így döntöttem. Nagyon jó a közösség, nem beszélve a szellemi pluszról… – mesélte Judit.

Fazekas Judit 2

Testvére, Fazekas Anna így vázolta fel a jövőképét: – Ha eljön az idő, Budapestre szeretnék járni egyetemre. Szinte biztos, hogy kollégista leszek, szinte lehetetlen és nagyon költséges lenne minden nap utazgatni.

Fazekas Anna 2

Dudics Erika így felelt: – Jelenleg minden időmet leköti a munkám, de idővel szeretnék jelentkezni valahová. Mivel a lakóhelyemtől csak távol találhatók felsőoktatási intézmények, a kollégiumi elhelyezést választanám.

Dudics Erika 1

A tiszalöki Lukács Zsuzsanna Nyíregyházán szeretne továbbtanulni középiskolásként. – Szerintem nem lesz gondom a beilleszkedéssel sem a suliban, sem a koliban – tette hozzá.

Lukács Zsuzsanna 1

Dósa Bernadett nem szeretne búcsút inteni az otthon melegének. – Majd ingázok Tiszadada és Tiszavasvári között!

Dósa Bernadett 1

KM-PI
hirdetés