Megkérdeztük: Hogyan irtsuk a parlagfüvet?

Kulimár Mariann
Kulimár Mariann - © fotó: KM
Nyíregyháza – A legjobb lenne gyökerestől kiirtani a gyűlölt gyomot, de erre vajmi kevesen vállalkoznak. Mi lekaszáljuk a kertben. A gyomirtó jöhetne még szóba, de azt sem lehet mindenhol bevetni – válaszolta Kulimár Mariann.

Tóth Kinga szerint két fegyver is hatásos lenne a parlagfű ellen: – A tájékoztató, figyelemfelhívó hirdetések és a szigorúbb pénzbírságok beváltanák a hozzájuk fűzött reményeket. Csodát persze ne várjunk… – tette hozzá.

Tóth Kinga 1

Bota Zsuzsanna a „Te Szedd!” ­mozgalmakban látja a megoldás kulcsát. – A lelkes önkéntesek sokat lendíthetnének a helyzeten, pláne, ha elszámolható közösségi szolgálati időként – taglalta.

Bota Zsuzsanna 1

– Ugyan már! – le­gyintett erre Gulyás István, majd kifejtette: – Sokan még a büntetéstől való félelem miatt sem mozdulnak meg, nemhogy ingyen! Csak ­pénzzel lehetne motiválni az embereket!

Gulyás István 1

– A tetemes büntetéstől mindenki retteg, ez a lusta mulasztók gyenge pontja! ­Korábban volt olyan kampány, amikor a gyökerestől kiszedett parlagfűért ajándékutalványt adtak! – válaszolta Kiss Eszter.

Kiss Eszter 1

Jácint-Héri Emese szerint a ­lakossági bejelentések alapján több ellenőrzésre és nagyobb büntetésekre lenne szükség.

Jácint-Héri Emese 1

KM-PI
hirdetés