Megkérdeztük: Hogyan készül a vizsgákra?

Megkérdeztük: Hogyan készül a vizsgákra?
© Fotónkon Serényi Emese látható.
Debrecen – Olvasóinkat kérdeztük, hogy készülnek a vizsgákra?

– A Campus Hotelben vagyok kollégista, így a többiekkel sokszor összeülünk megbeszélni a vizsga anyagát, de külön is szoktunk tanulni, leginkább az esti órákban – mondta Serényi Emese.

©

– A közös tanulás fontos, de inkább külön tanulok, ha tehetem. Kávézni nem kávézom, de korán kelek a vizsga napján, hogy tudjak még készülni – válaszolt Hajnal Viktória.

©

Nagy Ágnes szerint nem érdemes „rágörcsölni” arra, amit tanulunk, úgy kell kezelni azt, mintha valami érdekes olvasmány lenne.

©

– Legtöbbször tényleg úgy olvasom, mintha a kedvenc könyvem lenne, így sokkal könnyebben megjegyzem az anyagot – tette hozzá. Budai Norbert két órát tanul, majd egy óra pihenőt enged meg magának. Szerinte így sokkal eredményesebb a vizsgára való felkészülés.  – Pihenésképp estefelé el szoktam menni sportolni, és másnap kezdődik minden elölről – fogalmazott.

©

– Attól függ, mikor van a vizsga. Az első vizsgára felkészülök, a többit átolvasom. Ritkán csoportosan tanulunk, de én inkább egyedül, így jobban megmarad az anyag nagy része – mondta Sipos Dávid.

©

– Valamire nem is kell készülni, az órai anyag elegendő, de van olyan tárgy, amit nagyon kell tanulni, a jegyzeteket el kell kérni, és érdemes az internetről is adatokat keresni egy adott témához. Délután tanulok, kisebb-nagyobb szünetekkel – válaszolt Nagy Péter.
hirdetés