Megkérdeztük kollégáinkat: Vállaltak-e nyári munkát diákként?

Megkérdeztük kollégáinkat: Vállaltak-e nyári munkát diákként?
Nyíregyháza – M. Magyar László: Volt Nyíregyházán egy üvegipari ktsz, 14 évesen ott dolgoztam. Az elkészült tükröket töröltem szárazra és fényesre. Hat órán keresztül állnom kellett, és csak akkor ülhettem le, amikor megettem ebédre az otthonról vitt szendvicseket. Ahogy múltak a napok, egyre több szendvicset vittem magammal…

Nánási Anita: Diákként egy call centerben dolgoztam: Kelet-Magyarország, Észak-Magyarország és Hajdú-bihari Napló előfizetéseket ajánlottunk az ügyfeleknek. Csak telefonálni kellett, de pár óra után fárasztóvá vált ugyanazokat a mondatokat hajtogatni. Jó tapasztalat volt, örülök, hogy kipróbáltam.

Nánási Anita

Mán László: Már nyolcadikosként dolgoztam nyáron, egy kátéeszben csavart válogattam. Középiskolásként, majd egyetemistaként az akkori Zöldértnél árukísérő voltam, zöldségboltokba hordtuk és töltöttük fel az árut. A pénz is jól esett, de inkább érdekes és előbb nagyfiús, majd felnőttes volt, hogy melózhattam.

Mán László

Nyéki Zsolt: Sok budai villa kertjét nézném meg szívesen, mekkorára nőttek a fák, a cserjék, amiket én ültettem, milyen a pázsit, amit én gondoztam… A jómódú fővárosiak szívesen bízták kertjüket a kertészeti egyetemistákra a ’80-as évek végén, és tisztességesen meg is fizették a munkájukat. Így édesítettük meg a diákéletet.

Nyéki Zsolt
hirdetés