Megkérdeztük: Miért fontos a véradás?

Dr. Sallai Imre
Dr. Sallai Imre - © Fotó: KM
Nyíregyháza – Dr. Sallai Imre szerint a nyár a szabadságolások időszaka, de nem a betegeknek. „Életben maradásuk, gyógyulásuk múlhat a kellő mennyiségű véren.”

Végh Editnek a kisujjában van a véradásszervezés. „A nyári időszak nagyon nehéz a véradásszervezés szempontjából. Soha nem tudhatjuk, hogy holnap nem nekünk lesz-e szükségünk életmentő vérre. Vagyis: adj vért és add tovább!”

Végh Edit

Bokor Józsefné állítja: „Nagyon fontos, hogy aki tud, segítsen, mert kevés időbe kerül, és emberek életét mentheti meg. A családomban is volt már szükség vérre, és megnyugtató, hogy rendelkezésre áll, amikor kell.”

Bokor Józsefné

Rácz Boglárka rendszeres donornak számít: „Számomra fontos, hogy segítsek másokon. A környezetemben élőket, főként a fiatalokat is erre a nemes tevékenységre buzdítom.”

Rácz Boglárka

Pesti Júlia amondó: „Nem is gondolná az ember, hogy néhány csepp vér megmentheti valakinek az életét, pedig ez így van. Ez engem nagyon jó érzéssel tölt el minden véradáson.”

Pesti Júlia

Papp Attila úgy véli, „nem tudhatjuk, hogy akár velünk, akár szeretteinkkel mikor történhet olyan dolog az életünkben, amikor a vér életet menthet”.

Papp Attila

KM
hirdetés