Megkérdeztük: Ön élő vagy műfenyőt állít karácsonykor?

Megkérdeztük: Ön élő vagy műfenyőt állít karácsonykor?
Nyíregyháza – Az otthonunkban élő fát állítunk, mert látványban és illatban is különlegesebb, a jósavárosi Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület termében viszont az idén is elővesszük, leporoljuk és feldíszítjük majd a jó öreg műfenyőt – mondta Gyuka Ferencné.

Hagyományainkat folytatva ezúttal is az élő tűlevelekre szavazunk, még ha többet kell is takarítani miattuk az ünnepek után. Vágottat veszünk, egy közepes méretű lucfenyőt, elfogadható áron, a gyökeres fát nem tudnám hová kiültetni – mesélte Sárainé Lázár Katalin.

Nem érjük be műfenyővel, élő fát fogunk vásárolni, mert a karácsony varázsa így az igazi. Az idén is apára vár a feladat, hogy beszerezze és befaragja a közepes méretű lucfenyőt, a díszítés mindig közös, hangulatos családi program nálunk – osztotta meg velünk Dányi Éva.

Általában lucfenyőt vásárolunk, ragaszkodunk az élő, illatos tűlevelekhez. Nem az a lényeg, hogy drága, hanem az, hogy csinos, szép legyen az ünneplőbe öltöztetett fa. Minden évben törekszünk más-más színvilágot teremteni a díszítéskor – tette hozzá Reznek Katalin.
hirdetés