Megkérdeztük: Ön hasznosnak tartja a közfoglalkoztatást?

Papp József
Papp József - © Fotó: KM
Nyíregyháza – Papp József nem sok értelmét látja a közmunkaprogramnak. – A körúton jövet láttam, hogy 20–25 ember húzza maga után a seprűt, és úgy tesz, mintha seperne. Ezek az emberek soha nem kerülnek vissza a munka világába – jelentette ki.

Boros Krisztina szerint sokan lenézik a közmunkásokat. – Akinek másképpen nem volna munkája, örül, ha dolgozhat, de aligha lehet innen feljebb kapaszkodni – nyilatkozta.

Boros Krisztina

Csabai Zsuzsanna Floridában él, ott ismeretlen ez a munkaforma. – Jobb mint a semmi, de megélni aligha lehet belőle. Aki ügyes, találhat közben egy jobb lehetőséget, vagy lendületet kaphat a továbblépéshez – mondta el.

Csabai Zsuzsanna

Barta Imre semmilyen munkát nem tart szégyellnivalónak. – Olyan ez, mint a rasszizmus, az emberek előítélettel tekintenek a közmunkásokra. Én is vállalnám, ha nem volna más – adta tudtul.

Barta Imre

Fehérné Somogyi Tünde elmondta, hogy tűzoltásra mindenképpen jó a közfoglalkoztatás. – Aki dolgozhat, nem érzi haszontalannak magát. Akarattal és kapcsolatok révén pedig tovább is lehet lépni – fogalmazott.

Fehérné Somogyi Tünde

Almási Ferenc úgy látja, hogy sokakat tényleg vissza kell vezetni a munka világába. – Arra mindenképpen jó, hogy nem kéregetnek a dologtalanok tucatjával az utcán – válaszolta.

Almási Ferenc

KM-MJ
hirdetés