Megkérdeztük: Ön hogyan készül a fűtési szezonra?

Megkérdeztük: Ön hogyan készül a fűtési szezonra?
Nyíregyháza – Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogyan készülnek a fűtési szezonra.

– A lakásomban egyedi gázfűtés működik. Mivel a fali kazán a lakótérben helyezkedik el, fontosnak tartottam a szén-monoxid jelző felszerelését. A fűtési szezon előtt minden esetben szakember segítségét kérem a kazán átvizsgálásához – mesélte Pálfi Mónika.

Kónya Béla távfűtéses lakásban él. – Csak annyi dolgunk van, hogy feltekerjük a radiátorszabályzókat, ha fázunk. Még nem indította el a fűtést a tömbünkben a szolgáltató, ami nem baj, hiszen kellemes az idő, nincs hideg.

Sarnek Karina elmondta: fázós típus, de még nem érezte úgy, hogy fel kellene tekernie odahaza a termosztátot. – Egyébként minden ősszel szakembert hívunk, mielőtt beindítjuk a (gáz)fűtést – tette hozzá.

Molnár Renáta így válaszolt: – A napokban beindítottuk a fűtést. Egyelőre még gázt használunk, amint átnézte a kazánt a szerelő, jóllakatjuk fával! Gergely Hanna és családja kandallók segítségével teremtik meg az otthon melegét. – Különleges varázsa van annak, ahogy a fákat a szemünk előtt kóstolgatják a lángok! A szüleim mindig időben gondoskodnak a tűzrevalóról – mondta.

– Nálunk édesapám a fűtőmester, ő tartatja karban és eteti a kazánt. Még nem üzemelte be, de így sincs hideg a lakásban – mesélte Barna Diána.

KM-PI

Címkék: ,hirdetés