Megkérdeztük: Ön hogyan viseli a hőséget?

Megkérdeztük: Ön hogyan viseli a hőséget?
Nyíregyháza – A kánikula latin eredetű szó: a Nagy Kutya (Canis Maioris) csillagkép legfényesebb csillaga, a Szíriusz latin nevéből (Canicula, azaz „kiskutya”) származik, mivel a mediterráneumban a nyár beköszönte a Szíriusz felkeltével esik egybe. Nyelvünkben a kánikula szó először a 16. században fordul elő: „hő hónap” értelmezéssel.

A nagykállói Kiss Dóra Debrecenben egyetemista pszichológus mesterképzésen. Nyíregyházán mondta el lapunknak, hogy borzasztóan rosszul viseli a hőséget. – Ideálisabb lenne a tíz fokkal hűvösebb klíma – tette hozzá.

Hűséges előfizetőnk, Balogh József nyugdíjasként a hűvöst keresi ilyentájt: – A házunk felét diófa árnyékolja, nálunk ez a klíma.

Bíró Lászlóné a Szív utcán ügyel a szívére: – Vizet iszok, gyümölcsöket eszek, kerülöm a nehéz ételeket.

Mándoki Péter bevallása szerint napi 3–5 liter vizet kortyol: – A hűvösben olvasom a Keletet.

Kondor Sándor odafigyel az egészségére: – Régen hordtam ilyenkor búzát, kévét, kazlat, de akkoriban nem volt ilyen szélsőséges az időjárás.

Valendorfean Róbert családjával lehúzza a redőnyt és csak este szellőztet: – A kétéves kislányunk, Liza Zsófi se szereti a hőséget, napközben többször lezuhanyoztatjuk, hogy felfrissüljön.

– KM–LTL –
hirdetés