Ön nem bánja, hogy sokak szerint az önvezető autóké a jövő?

Ön nem bánja, hogy sokak szerint az önvezető autóké a jövő?
Nyíregyháza – Türk Erika: Nem örülök ennek, mert még a maradék szabadságunkat is elveszik, nehogy az autót uralni tudjuk. Egy mozgáskorlátozottnak hasznára válhat, én viszont vezetni szeretnék szabadon, s már gyakorlom is apával. Persze egyszer eljön az idő, hogy nem lesz más, és ez nem biztos, hogy jó lesz.

Botos Sándor: Valamilyen szinten jónak tartom, s kíváncsi is vagyok, mi fog kisülni belőle. Autópályán sávtartásra és a sávváltásra biztosan jó, de belvárosban semmilyen körülmények között nem ülnék bele. Amíg van autósport, addig nem veszik át az uralmat, s messze is vannak még attól.

Botos Sándor

Tisza István: A levegőszennyezés miatt biztosan el fognak terjedni az elektromos önjáró autók. Lesznek előnyei, megkönnyíti például a parkolást. Nekem jelenleg is van autóm, vezetni is szerettem mindig, s remélem, hogy olyan gépjárműveket gyártanak majd, amitől visszavehető az irányítás.

Tisza István

Herczku Anett: Nem tartom feltétlenül jó ötletnek az ilyen autók használatát, úgy tudom, már halálos balesetet is szenvedtek egy Tesla-autóban. Szerintem nem kellene ennyire agyonelektronizálni a világot. Az első vezetési órámra tartok, s alig várom már, hogy a kezemben legyen a volán.

Herczku Anett
hirdetés