Nyíregyháza hírei

2011.03.02. 16:15

Fidesz: Hadat üzentek az államadósságnak a Széll Kálmán Tervvel

<p>Nyíregyháza - "A legnagyobb ellenségünk az államadósság, a Széll Kálmán Tervvel hadat üzenünk ellene."</p>

Az MSZP az elmúlt nyolc évben eladósította az országot, az államadósság két és félszeresére nőtt. Átszervezésekkel meg kell szüntetni a pazarlást, ugyanakkor felelősségre is kell vonni azokat, akik idáig juttatták az országot – mondta szerdán nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. A politikus az átszervezendő területek közül kiemelte a rezsiköltségek befagyasztásának fontosságát, mert az a családok védelmét szolgálja majd. A társadalmi igazságosság miatt újra kell gondolni a rokkantnyugdíjaztatás átláthatatlan rendszerét, valamint a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét. A fegyveres testületektől 40-50 évesen nyugdíjba menők elviszik tapasztalatukat, felveszik  a nyugdíjukat s újra elmennek dolgozni – mutatott rá a rendszer hibájára dr. Vinnai Győző.

Közmunkaprogramok is indulnak majd

Lipők Sándor országgyűlési képviselő az átszervezésekkel kapcsolatban újabb területekről szólt  a sajtótájékoztatón. A foglalkoztatási rendszer átalakításával el kell érni, hogy mindenki dolgozzon, aki dolgozni tud. Hazánkban az aktív munkaképeskorú népességnek csak az 55 százaléka dolgozik, el kell érni, hogy ez az arányszám 70 százalékra emelkedjen. Ennek érdekében közmunkaprogramok is indulnak. A közösségi közlekedés területén vannak párhuzamosságok, vannak pazarlások, ezeket meg kell szüntetni. Az oktatást úgy kell átszervezni, hogy megfeleljen a munkaerőpiaci igényeknek, s nagyobb hangsúlyt kell fektetni a reálismeretekre.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!