Ön szerint elfogadó a társadalom a fogyatékkal élőkkel szemben?

Akt.:
Ön szerint elfogadó a társadalom a fogyatékkal élőkkel szemben?
Nyíregyháza – Szálkai Pálné szerint több figyelmet érdemelnének a fogyatékkal élők. – Egy mozgássérült ismerősöm elpanaszolta, hogy nagyon sok a tapintatlan sofőr, akit nem érdekel, hogy a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen parkol.

– Egyre több az akadálymentesített üzlet és hivatal, emellett a többségi oktatási intézményekben tanuló fogyatékkal élők is nagyon sok segítséget kapnak – válaszolta Harakály Ákos.

Harakály Ákos

– Az emberek egy része elfogadja a fogyatékkal élőket, de úgy gondolom, még mindig többen vannak azok, akik elfordítják a fejüket – válaszolta Barócsi Judit.

Barócsi Judit

Szlávik Vivien élményei frissek. – A napokban egy bevásárlóközpontban gyűjtöttek adományokat fogyatékkal élőknek, és úgy tűnt, hogy az ünnepek közeledtével szívesen segítenek az emberek.

Szlávik Vivien

– Anyukám gyógy­pedagógus, a munkájáról meséltem az osztálytársaimnak. Az én korosztályom már nyitottabb, segítőkészebb a fogyatékkal élőkkel szemben – felelte Dankó Jázmin.

Dankó Jázmin

Kövesdi Levente úgy véli, minden esetben helyzetfüggő, hogyan reagál a társadalom a fogyatékkal élők jelenlétére, problémáira. – Sok pozitív példát láttam. A legokosabb az lenne, ha nem tennénk különbséget ember és ember között.

Kövesdi Levente

KM-CsA
hirdetés