Megkérdeztük: Ön szerint mikor ,,van itt” a gyermekvállalás ideje?

Megkérdeztük: Ön szerint mikor ,,van itt” a gyermekvállalás ideje?
Nyíregyháza – – A nyári gyakorlatom alatt, amit a szülészeti osztályon töltöttem, sok mindent láttam. Volt, hogy 12 éves lány, volt, hogy negyven feletti anyák adtak életet egy-egy csöppségnek. Szerintem 20–35 év között jó gyermeket vállalni, nem szerencsés, ha gyerek nevel gyermeket, vagy a „nagyi ringatja a bölcsőt” – válaszolta Kovács Barbara.

Lukács Bettina úgy véli, hiba túl korán gyermeket vállalni. – Ez óriási felelősség, elengedhetetlen a stabil érzelmi és anyagi háttér megteremtése! – hangsúlyozta.

– Első a tanulás, majd a munkába állás, aztán az érzelmi és anyagi felkészülés az új családtag érkezésére – sorolta Magyar Eszter.

– Olyan párok, akik nem érzik elég stabilnak és hosszú távúnak a kapcsolatukat, inkább ne vállaljanak gyereket, bármennyi idősek is – tanácsolta Soós Tamara, hozzátéve: érezni és tudni kell, mikor jön el az idő a családalapításra.

Zsiga Kinga szerint 25–30 év az ideális kor, de főleg az számít, hogy a szülők teremtsék meg a szükséges feltételeket, az anyák „ne a semmire” szüljenek.

– Két összeillő ember, értelmi és érzelmi érettség, közös cél, hűség és kitartás holtomiglan, akár házassági papír nélkül is – sorolta a „boldogságrecept” hozzávalóit a nyírturai Ámik Ferencné.

– KM-PI –
hirdetés