Sport

2015.03.23. 17:26

Ha bajban vagy, dobj kosarat!

Nyíregyháza - Kósa Tamás elsősorban mentálisan hangolódott a meccsre és figyelt az első dobására.

Nyíregyháza - Kósa Tamás elsősorban mentálisan hangolódott a meccsre és figyelt az első dobására.

A Marso-NYKK múlt csütörtöki, Zalaegerszeg elleni 100–87-es sikeréből oroszlánrészt vállalt Kósa Tamás. Az ifjú hátvéd a kispadról beszállva bátor játékkal jelentkezett, holott ebben a bajnokságban kevesebb bizalmat kapott edzőjétől, Sitku Ernőtől, mint az elmúlt évben.

– Azt szokták mondani, hogy az a meccs jól sikerülhet, amelyen az ember első rádobása bejön, az utánpótlásmeccseken is mindig arra törekedtem, hogy ez így legyen, és a felnőtt mezőnyben sem teszek másként – így a 19 éves kosaras. – Azt tapasztaltam, hogy az első sikeres kísérlet után támadásban és védekezésben is jobban megy a játék. A meccs végén többször is úgy alakult, hogy olyan helyzetben került hozzám a labda, amikor kezdenem kellett vele valamilyen akciót. Az is egy kosaras mondás, hogy ha bajban vagy, akkor dobjál, szerencsére ez most bejött a számomra.

A nyíregyháziak legközelebb vasárnap lépnek pályára a Jászberény vendégeként, a MAFC ellen áramszünet miatt félbeszakadt mérkőzést pedig április 1-jén, szerdán pótolják hazai körülmények között.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. március 24-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!