Megkérdeztük: Ön vásárolna karácsonyi ajándékot hitelre?

Megkérdeztük: Ön vásárolna karácsonyi ajándékot hitelre?
Nyíregyháza – A lelki ráhangolódás mellett, akár egész éven át készülhetünk a szeretet ünnepére, s akkor az anyagiaktól függetlenül is összegyűjthető a pénz az ajándékra, mindamellett, hogy a szeretet és nem az ajándék a legfontosabb – mondta Dr. Vaczóné Antal Erika.

Soha nem vettem fel hitelt ajándékokra és nem is akarok. A hitel dupla pénz, kétszeres hiányt okoz a kasszában. Mi 2-3 hónappal karácsony előtt már tartalékolunk, s aszerint vásárolunk, mire van szüksége az unokának – fejtette ki Varga Péter.

A szülőknek, barátnőmnek, családtagjaimnak én is készítek ajándékot, de nincs az a csábítás, amiért hitelt vennék fel. Inkább kifizetem a teljes összeget, legfeljebb félreteszek év közben. Remélem később se esek ilyen csapdába – remélte Polgári Bence.

Hitelből vásárolni ráfizetés, mert sokkal többet kell visszafizetni, és sokáig nyomaszt az adósság terhe. Jobb az, ha a megdolgozott pénzünkből vásárolunk, persze érthető, hogy az embereket néha elragadják a vágyaik – vélekedett Nagy Nikoletta.
hirdetés