Megkeresik a buliravalót

Megkeresik a buliravalót
Vannak akik buliból, vannak akik kényszerből vállalnak munkát a vakációban.

Amikor iskolás éveinket éltük, volt a kötelező társadalmi munka. Almaszedés az akkor még létező TSZ-ekben. Kiváló hangulat, s jó alkalom a fölös energia levezetésére. A mai diákok ezt már nem ismerhetik, de van egy réteg, amely önszántából, esetleg kényszerből munkával tölti a forró hónapokat.

Ma már nem kell ismerős s protekció, hogy a fiatalok keresethez jussanak, hiszen számos szervezet segíti az elhelyezkedésüket.

Megyénkben a legnagyobb tapasztalattal a két évtizedes múltra visszatekintő országos cég, a Meló-Diák Iskolai Szövetkezet rendelkezik.

– Egész évben fogadjuk a fiatalokat, nemcsak a szünidőben – kezdte Orosz Henrietta témavezető. Elvárás a betöltött 16. életév, s persze az elhivatottság a munka iránt.

Elsősorban a megyeszékhelyen akad munka, s a legtöbb fiatal – bármilyen meglepő –, a könnyű fizikai, többműszakos munkát választja. – Ennek az az oka, hogy ide nagyobb baráti társaság is mehet akár, míg más munkaadók csak egy-egy fiatalt várnak. De időnként kínálunk árufeltöltést, szórólapterjesztést, hosztesszmunkát, forgalomszámlálást vagy adatrögzítést.

A legtöbben 1 hónapon át hajtanak keményen, hogy aztán a minimálbérrel nagyjából egyenlő fizetésükből bulizzanak kicsit, vagy nyaralásra, telefonra, számítógépre, divatos ruhára költsék a pénzt.

 

Legyen megállapodás

 

Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség regionális igazgatóját arról kérdeztük, hogy mire figyeljenek oda azok, akik diákmunkát vállalnak. A szakember elsőként arról szólt, hogy a munkáltató foglalkoztathat alkalmi munkavállalói kiskönyvvel – melyet a területileg illetékes munkaügyi központokban lehet kiváltani –, valamint munkaszerződéssel is jogviszony alakítható ki. Ez utóbbinak tartalmaznia kell a munkabért, a munkakört, a munkavégzés helyét és időtartamát.

Kertész Sándorkitért arra is, hogy a 18. életévüket betöltött fiatalokra ugyanolyan munkajogi szabályok érvényesek, mint a felnőttekre, eltérés az ennél fiatalabbaknál van, akik szülő vagy gondviselő beleegyezésével dolgozhatnak csak. Ebben az esetben különleges védelmi szabályok óvják a nyári munkát végző fiatalt. A munkaidő számára legfeljebb napi 8 óra lehet és nem haladhatja meg a heti 40 óránt. A két munkavégzés között, azaz az egyik napi munkavégzés és a másik napi munkakezdés között, legalább 12 órának el kell telnie. Ezen kívül nem oszthatják be éjszakai munkára, rendkívüli munkavégzésre, illetve készenléti vagy ügyeleti jellegű munkára sem. Ezek a szabályok nem engednek eltérést – hangsúlyozta az igazgató. A munkakörről szólva azt emelte ki, fontos, hogy a munka elkezdése előtt a fiatal orvosi vizsgálaton vegyen részt annak érdekében, hogy alkalmas-e az adott feladat ellátására.

– Pók Viktória, Sipos Béla –








hirdetés