Megkeserítették Soósék életét

Baktalórántháza VSE–Cegléd
Baktalórántháza VSE–Cegléd
Baktalórántháza – Labdaúgó NB II. Keleti csoport, 15. forduló: miként egész ősszel, a Cegléd elleni hazai idényzárón is remekelt  Baktalórántházán, és hatodik győzelmét aratta otthoni körülményke között.

Egyenöltönyben pompázó vezetők, futballberkekben ismert főszponzor, a mérkőzésről online tudósító újságíró kolléga, a meccset felvevő bérelt tévéstáb, a gárdát elkísérő szurkolótábor. Mind-mind arra utaló jel, hogy a ceglédi futballcsapat nem véletlenül élcsapat a labdarúgó másodosztály Keleti csoportjában.
A vendégek azt is tudhatták jól, hogy igazi oroszlánbarlangba érkeztek a szombati idényzáróra, hiszen a baktaiak a sereghajtó Tököl elleni egyetlen vereséget leszámítva hazai pályán eddig valamennyi partijukat megnyerték.

 Ránézésre és az első percek alapján a Cegléd elleni siker a bravúr kategóriába tartozott volna. Ennek elérése érdekében Kovács János mester némileg megkeverte a lapokat, a védelem összetétele teljesen újszerű volt, a ceglédiek legeredményesebb játékosa, Medgyesi külön testőrt kapott Tolnai személyében. Az elején „tüskézték” egymást a csapatok rendesen, majd a ceglédiek MTK-tól igazolt játékosa, Selei hibázott nagy helyzetben. A büntetés Szabó Róbert révén érkezett, mégpedig duplán: előbb Marics balról, majd Illés Gyula jobbról érkezett sarokrúgása után fejelt a hálóba.
Miután a második félidő Selei-kapufával kezdődött, azt tűnt „logikusnak”, ha baktai gól következik. Így is történt, a rutin és a fiatalság, azaz Illés László és Marics Gábor összehozta a harmadik hazai találatot, a csereként beállt játékmester egyúttal igazolta: ő a biztoslábú ítéletvégrehajtó, hiszen társai az elmúlt két hazai meccsen elhibáztak egy-egy tizenegyest.
Kisvártatva pedig Sándor Gábor bizonyította, hogy az ő kapuja 11 méterről is bevehetetlen: miként a Vác ellen ezúttal is „kikapott egy tizit” a baktai hálóőr – tovább szomorítva a vendégek edzőjét, Soós Imrét. És bár az újabb elhibázott Selei-esélyt már nem követte baktai gól, ne legyünk telhetetlenek: parádés teljesítménnyel és győzelemmel zárt egy, a hazai meccsek alapján parádés szezont a BVSE. Az idegenbeli szereplés pedig most legyen egy másik fejezet, amire ne emlékezzünk.

Jegyzõkönyv, események
Baktalórántháza VSE–Cegléd 3–0 (2–0)
Baktalórántháza, 200 nézõ, v.: Petõ.
Baktalórántháza: Sándor G. – Bodnár J. (Szenes, 61. perc), Tolnai, Vágó Z., Mezõ Á.– Kozma A. (Illés L., 47.), Kozma J. (Szabó M., 81.), Szilágyi K., Illés Gy. – Szabó R., Marics G. Edzõ: Kovács János.
Cegléd: Járvás – Kenderes, Buzás V. (Kecskeméti, 67.), Villányi, Ramos –Barna Zs., Fehér B. (Leskó, 75.) – Horváth D., Szabó Z., Selei – Medgyesi L. Edzõ: Soós Imre.
41. perc: Marics G. baloldali szöglete után a rövid saroknál berobbanó Szabó R. mindenkit megelõzve 5 méterrõl a kapu közepébe fejelte a labdát, 1–0.
44. perc: ezúttal Illés Gy. jobboldali sarokrúgására robbant be középen Szabó R., és 6 méterrõl a léc alá bólintott, 2–0.
56. perc: Illés L. forintos labdájával Marics tört be a tizenhatoson belülre, kicselezte Barnát, aki felvágta a baktai játékost. A 11-esbõl Illés L. a bal alsó sarokba gurított, 3–60. perc: Vágó rántotta le a tizenhatoson belül Seleit. Ez is tizenegyes! Selei kapu bal oldalába tartó büntetõjét Sándor úgy védte, hogy a labda ki sem pattant róla.

Mesterszemmel
Kovács János: – Gratulálok a csapatnak, mai teljesítményével feltette a koronát az egész oszi hazai teljesítményére.
Soós Imre: – Kár, hogy a végét elrontottuk, bár, az igazsághoz tartozik, mivel ma büntetobol sem tudtuk az ellenfél kapuját bevenni, ha három napig játszunk, akkor sem tudtunk volna gólt szerezni.

További eredmények
Kazincbarcika-MTK II 1-0
Tököl-Jászberény 1-2
Vecsés-Ferencváros 0-4
Szolnok-Békéscsaba 1-2.

 

– Bodnár Tibor –
hirdetés