Megkezdik a kiskörút építését

Megkezdik a kiskörút építését
Pénteken a Városházán úgynevezett munkaterület átadási eljárást tartott a kiskörút I. ütemének lebonyolítója, a Közlekedésmérnöki Iroda Kft. A tanácskozásra minden érintettet meghívtak: a város vezetését, a kivitelezőt, a tervezőket és az alvállalkozókat is.  Megkezdik a kiskörút építését 2006.03.17. video video

A cég képviselője, Kerekes Imre elmondta, hogy a Szegfű és a Bocskai utca között meginduló építkezés alapvető változásokat hoz a belváros forgalmában, ami az itt közlekedők számára kellemetlenségekkel jár majd. A június 30-ig tartó időszakban érdemes lesz az autósoknak a nagykörút környékén leparkolni, és gyalog megközelíteni a belvárost.

– Az év második felében a következő szakasz építéséről szóló szerződést is szeretné aláírni a város – tette hozá Csabai Lászlóné polgármester. Az év végén lebontható lesz a kis SZTK épülete, már csak egy ház tulajdonosával kell megállapodni, és elvileg 2007 végére – 2008 elejére a Szent István utcáig megépülhet a kiskörút.

Az építkezéssel a belvárosi területek is átrendeződnek. Az útépítést a lakóterületek rehabilitációja, a belváros átépítése követi. A városvezetés szívesen látna itt egy igazi belvárosi szállodát, ha jelentkezne rá befektető.

A belvárosban elkerülhetetlen lesz a Jókai térin kívül újabb földalatti parkolók építése, de megkezdődik majd a Városi Művelődési Központ átalakítása is, a megye pedig hozzálát a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújításához. Mindez azzal jár majd, hogy a most következő időszakban nem lesz könnyű a belvárosban közlekedni, de a beruházók és a kivitelezők számítanak a lakosság jóindulatára.

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés