Megkezdte a munkát a testület

Komádi – A legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy Komádi a térség központjává váljon.

A helyi választási bizottság elnökének, Bujdosó Imrénének a beszámolójával kezdődött a múlt héten csütörtökön megtartott alakuló testületi ülés. Az eskü letétele és a megbízólevelek átadása után Pénzes László polgármester ünnepi beszédében kiemelte: a legfontosabb feladat a város üzemeltetésén kívül az, hogy Komádi a térség központjává váljon az elkövetkezendő években. A polgármester illetményét bruttó 462 500 forintban állapította meg a testület, amely megegyezik a város első emberének eddigi illetményével. Költségtérítésként ennek az összegnek a 25 százalékát számolhatja el.

Társadalmi megbízatású alpolgármesternek dr. Karácsony Józsefet választotta meg a testület, akinek nem csak sokéves képviselői munkája, de egy korábbi ciklusban végzett alpolgármesteri ténykedése is a város javát szolgálja. Illetményére és a képviselők tiszteletdíjának mértékére a következő testületi ülésen tesznek javaslatot.

Az eddigiekhez hasonlóan továbbra is 5 bizottság működik. A jogi, ügyrendi bizottság elnöke dr. Csaba Miklós, a pénzügyi bizottság elnöke dr. Ignáth Tamás, az egészségügyi és népjóléti bizottság elnöke Tóth Attila, a településellátási és fejlesztési bizottság elnöke Balogh Dániel, az oktatási, művelődési, ifjúsági és sport bizottság elnöke pedig Debreczeni Mária lett.
hirdetés