Megköszönték az egész állomány munkáját

Megköszönték az egész állomány munkáját
Megköszönték az egész állomány munkáját - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés előtt számolt be a 2015. évi feladatokról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő képviselte.

A beszámolót kiegészítve Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató kiemelte, hogy az elmúlt esztendő csendes, nyugodt év volt, hiszen kiemelkedő káresemények nem voltak megyénkben, így nagyobb hangsúlyt fordított az igazgatóság a megelőző munkára, valamint erősítette kapcsolatát az önkéntesekkel.

Az ezredes kitért arra is, hogy az önkormányzati tűzoltók 18 százalékkal több esetben vonultak, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek az összes vonulás 7 százalékában végeztek beavatkozást. 2015. év egyik kiemelt feladata volt a települési mentőcsoportok megalakítása, rendszerbeállítása és minősítése- tette hozzá az ezredes. Összesen, 55 településen alakult meg önkéntes mentőszervezet, így a járási és a megyei mentőcsoportokkal kiegészülve 1008 fő az, akik az alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületi minősítést megszerzett.

Varga Béla tű. ezredes az állományról szólva elmondta, kiemelkedő teljesítményért a tavalyi évben 26 fő magasabb, míg 40 fő területi szintű elismerésben részesült.

A szóbeli kiegészítést követően az igazgató megköszönte a települések polgármestereinek az önkéntes mentőszervezetek kialakításához nyújtott segítségüket.

Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi főfelügyelője pedig felmerülő kérdésekre kiemelte, hogy Uniós forrás segítségével mind az eszközállomány, mind az önkéntes munka folytatódik, így két új magasból mentővel és két gépjárműfecskendővel gazdagodik az idei évben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlésen a képviselők megköszönték a megyei állomány tavalyi évi munkáját, valamint az idén márciusban a 2001-es tiszai árvíz évfordulójára szervezett tudományos konferenciát és szakmai napot, majd ellenszavazat, vagy tartózkodás nélkül fogadták el az igazgatóság 2015. évi munkájáról szóló beszámolóját.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés