Meglepetés a belegrádi ovisoknak – még ön is szebbé teheti az apróságok karácsonyát

Onderó Szilárd megannyi ajándékkal érkezett szerkesztőségünkbe
Onderó Szilárd megannyi ajándékkal érkezett szerkesztőségünkbe
Nyírtelek – Tizennégy bokortanya tartozik Nyírtelekhez, a Manókert Tag­óvodába belegrádi és görögszállási gyerekek járnak. A két csoportban összesen negyvenegyen vannak, nagy részük hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban él. Az idén lapunk az ő karácsonyukat szeretné emlékezetessé tenni. Ehhez azonban olvasóink segítségére is szükségünk van.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a belegrádi óvodások – ahogy a többi, velük egykorú gyermek is – nagyon szeretnek játszani, és megragadnak minden olyan alkotási lehetőséget, amiben kibontakoztathatják tehetségüket. Az intézmény szakemberei erre különösen odafigyelnek: kialakítottak egy alkotókuckót, ahol a kicsik a nap bármely részében rajzolhatnak, festhetnek, színezhetnek és ragaszthatnak. Mindehhez persze megfelelő alapanyagra van szükségük, amiből soha nem lehet elég az óvodában, ahogy mesekönyvből sem – ezen enyhített valamelyest hétfőn a Nyírség Könyvtár Alapítvány.

Könyvek és játékok

Onderó Szilárd könyvekkel, foglalkoztató füzetekkel, színezőkkel, a kézműves foglalkozások alapanyagaival, színes papírral, festékkel teli dobozzal érkezett szerkesztőségünkbe. Az alapítvány elnök-igazgatója elmondta: nem először csatlakoznak jótékonysági akciókhoz, a számukra felesleges köteteket, fejlesztő játékokat gyakran adományozzák olyan szervezeteknek, ahol nagy szükség van azokra.

CsA


Aminek örülnének

A belegrádi Manókert Tagóvodába tizenkilenc kislány és huszonkét kisfiú jár. Szükségük lenne sálra, sapkára, kesztyűre, örülnének néhány pakli gyermekkártyának, játékbabának, mesekönyveknek, színezőknek, színes ceruzáknak, vízfestéknek, ecsetkészletnek, zsírkrétának, rajzlapoknak, színes- és kartonpapírnak, ragasztónak, papírvágó ollónak, hurkapálcának, gyurmának és mindennek, amivel alkothatnak. A belegrádi óvodásoknak szánt ajándékokat december 20-áig fogadjuk szerkesztőségünkben.


Tenyérlenyomat-kép készül a Manókert Tagóvodában
Nyírtelek - A belegrádi óvodásoknak szánt ajándékokat december 20-áig fogadjuk szerkesztőségünkben. Folyamatosan érkeznek a Manókert Tagóvoda gyermekei számára ajándékok, a nyírbogdányi Nagyidai Mihályné hatalmas táskányi meglepetéssel támogatta karácsonyi akciónkat. Az idén a belegrádi ovisok ün...
hirdetés