Meglepetés érte az általános iskolát

Meglepetés érte az általános iskolát
Meglepetés érte az általános iskolát
Novajidrány – Húsz darab számítógéppel lepte meg a tanulókat csütörtökön az ÉMÁSZ Nyrt.

Nagy veszteség érte májusban a település Kölcsey Ferenc Általános Iskoláját, ismeretlen tettesek hatoltak az épületbe és tulajdonították el a számítógépes park hat darab, legmodernebb computerét. A bajokat tetézte, hogy elvitték a rendszer Internet eléréséhez szükséges berendezését is. Az intézmény költségvetése nem igazán engedte meg, hogy pótolják a gépeket, nagy volt az esély arra, hogy a tanulóifjúság csak elméletben sajátíthatja el a számítógépes ismereteket. A teljes csüggedés azonban pozitív irányba fordult, az ÉMÁSZ Nyrt. húsz computert ajánlott fel készletéből, ezeket üzemelték be, illetve adták át csütörtökön.

– A gépeket az „Energia Suli” projekt keretén belül először adjuk át, azt gondolom Novajidrány kárán enyhítünk valamelyest ezzel a gesztussal. A programra nem lehet pályázni, mi figyeljük a tanintézmények működését, rászorultság alapján mérlegelünk és döntünk – mondta újságírói kérdésre Mészáros Sándor az ÉMÁSZ Nyrt. kommunikációs igazgatóhelyettese.

Hála, minden irányból

– Megcsörrent a telefonom, és alig hittem a fülemnek, amikor az áramszolgáltató feltette a kérdést, elfogadjuk-e az ajándékukat – sorolja Tóth Gézáné iskolaigazgató. – El lehet gondolni az örömömet, a tanévet csak nehezen tudtuk megkezdeni, kétszáztizennégy gyermeknek szerzett meglepetést a cég. Öt-hat gépet megjavíttattunk a régiek közül, csoportokra bontva próbáltuk megoldani a számítógépes oktatást. A nagylelkűségért nem tudom megfelelően kifejezni hálámat. 

Ugyancsak köszönetét fejezte ki Süvegesné Sarlay Zsuzsanna polgármester.

– Mindannyian tudjuk, hogy gyorsan fejlődő világunkban egyre nagyobb szerephez jut a computer technika, a nagyobb településeken már óvodás szinten elkezdik a számítógépes alapismeretek tanítását. Iskolánkban magas a továbbtanulók aránya, nem lett volna nagy öröm, ha diákjaink a computer gyakorlati alkalmazásának hiányával keresik fel a középfokú tanintézményeket továbbtanulásuk során. Az áramszolgáltató önzetlen segítsége elsősorban az iskolán segített, de közvetve, nagy terhet vett le az önkormányzat válláról is. – mondta a polgármester.

– Serfőző László –
hirdetés