Meglepetésekből nem volt hiány Tuzsérban

Gergely István (jobbról) a játék mellett immár az edzői posztot is megörökölte
Gergely István (jobbról) a játék mellett immár az edzői posztot is megörökölte - © Fotó: Pusztai Sándora
Tuzsér – Dancs Béla távozását követően Gergely István játékos-edzőként irányítja a Tuzsért, Dolhai Máté segítségével.


Sokáig olybá festett, a megszokott módon rendkívüli esemény nélkül vészeli át a téli időszakot a Tuzsér. A megyei első osztályú futballcsapat körletében – mint megannyi éve – minimális változás történt a játékoskeretben, mindazonáltal ez is meglehetősen mélyen érintette az egyesület vezetését. A Tisza-partiak állandó gólfelelőse, Hricskevics Sándor, azaz Szása és a szintén alapembernek számító Tott Róbert búcsút intett, munkahelyi elfoglaltságuk más országba szólította őket. Ráadásul még nincs vége a meglepetéseknek: a szintén régi motoros, az együttest öt esztendeig irányító Dancs Béla a szomszédvár, a merészebb álmokat szövögető, „osztálytárs” Mándok edzőjeként folytatja. Ezek után nem egyszerű feladat várt a vezetésre, annál is inkább, mert köztudott, a téli szünetben nem egyszerű megfelelő minőségű játékost igazolni a megüresedett posztokra.

Nos, a tizenegyedik helyen táborozó tuzsériak tehetséges, fiatal játékosokkal próbálják orvosolni a létszámgondokat. Nevesítve: Pálinkás Tamás Dögéből, Gergely Bence Baktalórántházáról, míg Lakatos Balázs Kisvárdáról érkezett. Ugyancsak a „nagyokkal” melegít a nyitányra az utánpótláscsapat három üdvöskéje, Jóni István, Jónás Kálmán és Balogh Mihály. A tréneri poszt betöltését egyelőre házon belül oldották meg az illetékesek: a rutint képviselő, edzői képesítéssel rendelkező labdarúgó, Gergely István felel a szakmai munkáért, mégpedig a hasonló ismérvekkel rendelkező Dolhai Máté hathatós segítségével.

– A jelenlegi játékoskeret, az időjárási viszontagságok miatt nehézre sikerült felkészülés ellenére is alkalmas arra, hogy a nem túl jól sikerült őszi szezon után sokkal több győzelemmel örvendeztesse meg a sportszerető tuzséri közönséget, a település vezetőit és a támogatókat, akik a megváltozott körülmények között is biztosítják az egyesület zavartalan működését – fogalmazott Lakatos Tibor, szakosztályvezető.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés