Meglepi: Úgy tűnik, tényleg Nyíregyházáról került a két kismozdony Felcsútra

Akt.:
Felcsúti kisvonat
Felcsúti kisvonat - © Fotók: index.hu / Ajpek Orsi
Nyíregyháza, Felcsút – Mi több, alig pár száz méterre áll meg Orbán házától. Az index.hu szerint nincs még meg az időpont az átadóünnepségre, noha technikailag minden készen áll: a Felcsút-Alcsútdoboz kisvasút vonala 5,7 kilométer hosszú, az egyik végállomást pedig a miniszterelnök felcsúti házától alig néhány száz méterre alakították ki.

Hátsó kertek, bozóttal benőtt patak, faluhatár: ennél nagyobb izgalmakat nem tartogat majdani utasai számára két végállomása között a Felcsút–Alcsútdoboz vasútvonal – írja az Index.

Az index.hu információi szerint egy, a Monarchia idején épült állomás mellé húzták fel azt a monarchikus stíluselemeket mutató új szerelőcsarnokot, ahol jelenleg ott parkol a vonal két mozdonya, “amelyeket a nyíregyházi kisvasútról szállítottak ide.”

Bár korábban többször is próbáltunk információt kérni, hová szállítják a mozdonyokat, hivatalosan sosem erősítették meg, hogy Felcsút lesz a végállomás.

Forrás: index.hu


Fotók: Repül a kismozdony – de vajon hová?

Nyíregyháza – Hétfőn a második keskeny nyomtávú kismozdony is szállítójárműre került, hogy ismeretlen helyre vigyék.

Vitték a kismozdonyt

Nyíregyháza – Péntek délután egy több tengelyes szállítójárműre emelték két daruval azt a keskeny nyomtávú mozdonyt, amit a MÁV javítóműhelyben újítottak fel. tovább »

Felszedni vagy nem felszedni? Mi épüljön a sínek helyén?

Nyíregyháza, Dombrád, Tiszabercel, Kótaj – A kisvasútnak annyi – ezen már nem változtat semmi. A nagy kérdés, hogy mi lesz a sínekkel, felszedik-e, épül-e a helyére más? Megkerestük a Nyírvidéki Kisvasút nyomvonalán található települések polgármestereit. De mindenkinek más az elképzelése. tovább »

Vitték a kisvasutat, vihetnék az átkelőket is akkor

Nyíregyháza – Olvasónk tegnapi kisvasutas cikkünk kapcsán keresett meg minket: “…ugye ez a dolog a kisvasúttal kapcsolatba hetek-évek óta zajlik. Ezek a fejlemények amik jelenleg vannak hogy elszállítják innen a kisvasút kocsijait azt sejtetik, hogy ennek a dolognak végleg vége, bár még nincs megerősítve a Máv részéről. De saját magam és szerintem autóstársaim nevében is beszélek, főleg akik sokat járnak a vasút egykori nyomvonalán, hogy egy nagyon nagy kérdésünk lenne még a Mávhoz…”tovább »

Most múlik pontosan: viszik a kisvasút kocsijait

Nyíregyháza – Ismét nagy a mozgolódás Nyíregyházán a kisvonat végállomásán, vagyis hivatalos nevén az átrakóban. Kamionok érkeztek szerda délelőtt, s elszállítottak két felújított kocsit. Készítsék a könnyzacskóikat – ez most kemény menet lesz. tovább »

Nagyot fognak partikázni a nyíregyről elkerült kisvasúti kocsik a Balatonon

6 perce Most szombaton rendezik meg a Balatonfenyvesi Kisvasút Napot, ahol lesz tárcsán sült kolbász, “Előzd meg a kisvasutat” futóverseny, és persze a két Nyíregyházáról elszállított kisvasúti kocsi. tovább »

Ön mit hozna el Felcsútról a kisvasútért cserébe?

Bár a hivatalos tájékoztatás nem erősítette meg, mégis arról suttog egész Nyíregyháza, hogy a Kisvasút Felcsútra kerül. Sokan ezt igazságtalannak érzik. Talán igazságosabb lenne, ha mi is elhozhatnánk cserébe valamit Felcsútról. Beüzemeltük tehát a Street View-t és végigsétáltunk a Fejér megyei községen, mintha csak egy piacon lennénk. Ön mit hozna el Felcsútról? tovább »

Soha ekkora titok még nem volt, mi lesz a kisvasúttal

Felcsút vagy nem Felcsút, ez itt a kérdés. A Balatonnál már imádják az innen elvitt nyitott kocsikat. Sokáig tartott, de a MÁV Zrt. végre megküldte válaszlevelét.tovább »

Darabot a szívünkből

Mikor az ember kiszolgáltatott helyzetben van, mikor tehetetlennek érzi magát, hatalmas düh feszíti belülről, s közben valami nagy-nagy fájdalmat érez. Ilyen furcsa, „széteső” állapotban vannak mindazok, akiknek jelentettek is valamit a Nyírvidéki Kisvasút mozdonyai, kocsijai. M. Magyar László jegyzete. tovább »

Nagy a titkolózás a kisvasút körül

„Több napja lázas munka folyik a kisvasút nyíregyházi végállomásán, újítják fel a mozdonyokat és a kocsikat. Talán végre elkezdődött valami, s újra fog járni a kisvonat Nyíregyházán?” – kereste meg az egyik olvasónk szerkesztőségünket. Utánajártunk! tovább »

hirdetés